Ομολογουμένως έχω καιρό να φτιάξω γλυκό, δεν μπορείτε να πείτε!!
Αλλά εκεί που καθόμουν ήσυχα-ήσυχα εχθές το βράδυ, με έπιασε μια ελαφρά έως μέτρια υπογλυκαιμία και ξαφνικά πέφτει το μάτι μου απέναντι στη κόκκινη κατσαρόλα. Μα είναι δυνατόν!! λέω, να φύγει η κατσαρόλα από τα χέρια μου και να μην έχω ψήσει γλυκό σ' αυτήν; Αποκλείεται!!
Έτσι μιά και δυό είπα να φτιάξω κάτι γρήγορο και εύκολο, ενώ η υπογλυκαιμία είχε αρχίσει να μεγαλώνει και να παίρνει διαστάσεις βαριάς μορφής.
Επιστράτευσα λοιπόν την μαντεμένια κατσαρόλα από το cookshop για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες.
Όπως πάντα όλη τη βδομάδα, η κατσαρόλα μου συμπεριφέρθηκε με απόλυτη συνέπεια και σεβασμό και αντάμειψε τους κόπους μου, χαρίζοντάς μου ένα νόστιμο επιδόρπιο για να γλυκαθώ.
Ευχαριστώ πολύ.
Υλικά
4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
200 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια
1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1/4 κούπας κακάο
1 βανίλια
2 κούπες γάλα
3 αυγά
ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει, ρίχνουμε κι' ανακατεύουμε το τσουρέκι να ρουφήξει το βούτυρο.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να καλύψουν καλά τα κομμάτια του τσουρεκιού.
Κτυπάμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το τσουρέκι, μαζί με τις ψηφίδες σοκολάτας.
Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά για να ποτίσει το τσουρέκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Φαίνεται υπέροχο μόνο σε μαντεμένια γίνεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, και πουτίγκα????Είναι καταπληκτικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μας τρελάνεις εντελώς!!!
Καλό βράδυ!
nadia, όχι βέβαια, μπορείς να βάλεις το μείγμα σε ένα ταψάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη, τι να κάνω; με πιάνει μανία μερικές φορές.
Τώρα η πουτίγκα δεν ξέρω πως μου έκατσε!εντελώς τυχαία.
Μαρία καλά έκανες που δεν έφτιαχνες γλυκό τόσο καιρό. Και κάνεις ανάρτηση ώρα που είναι όλα κλειστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστο γλυκο ειναι αυτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως, ευτυχως που τα μαγαζια ειναι κλειστα τετοια μερα!
Σιγά μην έφευγε η κατσαρόλα από τα χέρια σου χωρίς να σου προσφέρει και γλυκάκι.Νομίζω ότι η κατσαρόλα πρέπει να μείνει σπίτι σου!!!Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έλυωσες πια την "μαντεμένια"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τρυπήσει, έχω γνωστό μηχανουργείο που κάνει τέλεια μαντεμοκόλληση!!!!ΧΑΧΑΧΑ!
Λοιπόν τις παθαίνω και εγώ αυτές τις υπογλυκαιμίες. Νομίζω ότι βρήκες το κατάλληλο φάρμακο. Super!
ΑπάντησηΔιαγραφήMari μου σε σύστησε μια καλή φίλη (λέγε με ... παράκελσος)και μου φαίνεται οτι δεν έχω ελπίδες διαίτης.Βλέπω ευφάνταστες και έυκολες συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σε παρακολουθώ για 2 ακόμη λόγους, πρώτον απο συναδελφική αλληλεγγύη (πρωην Ν.Α.)και δεύτερον γιατί είμαι νύφη στην Εύβοια!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι
Τι άλλο θα κάνεις πια με αυτή την κατσαρόλα, Μαράκι;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τη φαντασία και τη συνταγή!
Para-kelsoscook, καλά έκανα αλλά τώρα που ξεκίνησα θα ξανακυλήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα Ελπινίκη ένα γλυκάκι είναι αυτό.
Μανουσίνα καλύτερα να μην μείνει γιατί δεν με βλέπω καλά.
Δύσπιστε, έχω πεθάνει στα γέλια. Με βλέπει ο άνδρας μου που γελάω και αναρωτιέται..χάζεψε αυτή; τι να κάνω με την μαντεμένια; καινούριο κοσκινάκι μου....
Κατερίνα είδες; γλυκατζού παιδί μου, δεν μπορώ να το αποφύγω.
Χαρά χαίρομαι πάρα πολύ για τη γνωριμία. Κι εγώ πρώην Ν.Α., σε ποιο μέρος είσαι νύφη; μήπως είμαστε κοντοχωριανοί;
Μαρία μου τώρα τίποτε άλλο, την παρέδωσα το Σάββατο την κατσαρόλα.Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Καλή βδομάδα σε όλους.
καλή εβδομάδα! να τη χαρείς την κατσαρόλα κι ας γελάμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήToν Κρεμαστό τον εχεις ακουστα; γιατί απο εκεί δεν είσαι σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένουμε όμως Ζάκυνθο.
καλησπερα και χρονια πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου εμεινε χριστοψωμο το οποιο ομως ηταν σαν μπριος-τσουρεκι και δν ειχα τι να το κανω καθως ειναι πανω απο μισο κιλο. εψαχνα μερες μια απλη συνταγη και η δικη σου ειναι τελεια! και με κακαο το οποιο το κανει εξτρα σοκολατενιο που λατρευω και χωρις σταφιδες και τετοια π δε τα μπορω!