Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με 3 σοκολάτες


Τελικά δεν την γλίτωσα, το έφτιαξα το γλυκό σήμερα.
Είπα να μην φτιάξω γλυκό, γιατί δεν τον γιορτάζω σε γενικές γραμμές τον Βαλεντίνο, αλλά γλυκό έβλεπα εδώ!!, γλυκό έβλεπα εκεί!! την έπαθα την εξάρτηση!! είμαι και επιρρεπής βλέπετε!!
Αυτή την τάρτα ήθελα καιρό να την φτιάξω αλλά το απέφευγα επιμελώς για τους γνωστούς λόγους.
Δεν μετανιώνω όμως καθόλου όταν σκέφτομαι τι γεύτηκα?
Όσοι κάνετε δίαιτα δεν είναι ανάγκη να την φτιάχνετε κάθε βδομάδα, μια φορά θα την φτιάξετε και θα την μοιραστείτε με πολλούς. Όσοι πάλι δεν κάνετε δίαιτα, μην την μοιραστείτε με κανένα γιατί δεν θα σας φτάσει!!
Θα μου επιτρέψετε τώρα..να σας αφήσω να την απολαύσετε.
Και κάτι ακόμα...χρόνια πολλά σ' αυτούς που γιορτάζουν και σε όσους δεν γιορτάζουν επίσης.
Εύχομαι σε όλους μας να καταφέρουμε η ζωή μας να είναι μια γιορτή.


Για τη ζύμη τάρτας
75 γρ. βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο(έβαλα 50 γρ.)
μία τσιμπιά αλάτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας νερό


Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
1 κουτί κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο αλεσμένο
2 αυγά


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας (μπριζέ). Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνουν σαν ψίχουλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε ελαφρά να αποκτήσουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το αμύγδαλο, την καρύδα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρά κρεμώδες μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη, αφού την βάλουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας.


Αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω σε φόρμα για τάρτες περίπου 20 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα και στα τοιχώματα της.Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.


Απλώνουμε πάνω της τις σοκολάτες σε κομμάτια και σκεπάζουμε με το μείγμα της κρέμας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


Με το Thermomix θα το φτιάξουμε ως εξής:
Φτιάχνουμε τη ζύμη μπριζέ όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Thermomix.
Στη συνέχεια:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση, εκτός από τις σοκολάτες, στο μπολ και αναμιγνύουμε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
Στρώνουμε την ζύμη μέσα σε μια φόρμα για τάρτες, απλώνουμε πάνω της τις σοκολάτες σε κομμάτια και σκεπάζουμε με το μείγμα  της κρέμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε κρύα.

20 σχόλια:

  1. Όταν χρησιμοποιούν την λέξη σοκολατοκόλαση, αυτό εννοούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα ήθελα να μάθω, ποιός είναι αυτός που δεν του αρέσει η σοκολάτα.
    Και μάλιστα τρεις μαζί!

    Καλημέρα απ'την Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκόλασηηηηηηηηη!!!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τη φτιάξω θα την τσακίσω. Προτιμώ να τη βλέπω στο blog σου Μαράκι μου! Πολύ νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. para-kelsoscooks, δεν ξέρω αλλά είναι σκέτη αμαρτία.

    Καλημέρα Θεσσαλονίκη, νύφη του βορρά, πως θα ήθελα να έλθω μια βόλτα στα λαδάδικα!!

    Asteri, σκέτη απόλαυση!!

    Κατερίνα, δεν τρώει ο μικρός σου να την μοιραστείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Είσ' αμαρτωλή, φύγε μακρυάάάάάάά"!!
    Στην κόλαση, στην κόλαση :)))
    Ή την κάνεις, ή δεν την κάνεις!!!!
    Μπράβο Μαρία, γεια στα χέρια σου!
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σε πιστεύω!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτό είναι να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο, αν την φτιάξεις θα πεις:είσαι αμαρτωλήηηη, έλα πιο κοντάααα.
    Καλό απόγευμα.

    Λίλα, η αλήθεια είναι ότι τσακωνόμαστε με το γιό μου ποιος θα την πρωτοφάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Της σοκολάτας γίνεται!!!!
    Πέρνα από το μπλογκοσπιτάκι μου έχει παιχνιδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είναι αυτό????????
    Πολύ καλό!!!!!!
    Φανταστικό!
    Μμμμμ....κατεγράφη κιόλας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααααααααααα!!!
    Πάω να ετοιμάσω το Θερμομίξ μου να την κάνω!!!
    Μαράκι είναι συνταγή από το βιβλίο του Θερμομίξ??
    Γιατί δεν την έχει πάρει το μάτι μου??
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πωπω κόλαση αυτη η ταρτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. manousina,
    Έφη,
    δοκιμάστε το, δεν θα μπορείτε να ξεκολήσετε!!

    Έλενα,δεν είναι συνταγή από το βιβλίο, την ζύμη μπριζέ θα την φτιάξεις με τον τρόπο που λέει το βιβλίο. Καλή επιτυχία.

    Ελπινίκη, κόλαση αλλά ωραία κόλαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φανταστικό φαίνεται σοκολάτα με σοκολάτα ω σοκολάτα,το πάθος μου.Μπράβο για άλλη μία φορά Μαράκι....πάει πάλι η δίαιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου αρέσει που μπαίνουν τα κομμάτια της σοκολάτας αυτούσια. Όχι λιώσιμο, όχι τρίψιμο... Τέλεια μοιάζει Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, οτι το πρώτο πράγμα που θα απολαύσω μόλις τελειώσει η δίαιτα θα ειναι αυτη η ΤΑΡΤΑ!!!!ΤΙ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ !!!!!!συγχαρητήρια Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ααααααα... λιποθυμώωωωωω....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι είναι τούτο; Betty πιάσε με, να λυποθυμήσουμε μαζί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. nadia, ευχαριστώ, η σοκολάτα όπως και να το κάνεις είναι πάθος!!

    penelope, φαίνεται ότι μου αρέσουν τα εύκολα έτσι; και σε όλους μας νομίζω. Σ'ευχαριστώ πολύ.

    Ριρή,σίγουρα διάλεξες μεγάλη απόλαυση!! εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η δίαιτα.

    Μπέττυ, Μαρία, μην λιποθυμήσετε και τι θα σας κάνω; η μόνη λύση είναι να φτιάξετε την τάρτα.

    Φιλιά σε όλους
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. KOΛΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
    ΜΑΡΙΑ Η ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΕΛΑ...
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή