Απτόητη εγώ συνεχίζω το παιχνίδι με την μαντεμένια κατσαρόλα. Τι να κάνω εξ' άλλου; τα προηγούμενα φαγητά έχουν φαγωθεί, μην νομίζετε όμως... με παρέα τα έφαγα, όχι μόνη μου!!, ειδικά για το κουνέλι μόνο ένα μπουτάκι πρόλαβα.
Είπα λοιπόν να φτιάξω κάτι πρόχειρο για σήμερα, γιατί αρκετό κρέας φάγαμε αυτή τη βδομάδα και σειρά πλέον έχει το λατρεμένο μου αυγό,το καλύτερο φαγητό για μένα.
Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο της Σοφίας Σκούρα.
Υλικά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι μανιτάρια
Λίγα φύλλα βασιλικού
1 κρεμμύδι μέτριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
8 αυγά
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη (120 γρ.περίπου)
Αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, το βασιλικό και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το βασιλικό.
Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά, ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στη μαντεμένια κατσαρόλα ή
σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Όταν η ομελέτα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και βάζουμε την κατσαρόλα με την ομελέτα στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει.
Είπα λοιπόν να φτιάξω κάτι πρόχειρο για σήμερα, γιατί αρκετό κρέας φάγαμε αυτή τη βδομάδα και σειρά πλέον έχει το λατρεμένο μου αυγό,το καλύτερο φαγητό για μένα.
Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο της Σοφίας Σκούρα.
Υλικά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι μανιτάρια
Λίγα φύλλα βασιλικού
1 κρεμμύδι μέτριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
8 αυγά
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη (120 γρ.περίπου)
Αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, το βασιλικό και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το βασιλικό.
Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά, ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στη μαντεμένια κατσαρόλα ή
σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Όταν η ομελέτα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και βάζουμε την κατσαρόλα με την ομελέτα στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει.
Γειά σου Μαρία, η ομελέτα έχει σώσει νοικοκυρές και νοικοκυρές. Την λένε πρόχειρο φαγητό άλλα μπορεί να εμπλουτισθεί και να γίνει ένα σωστό γεύμα.Σαν την δική σου.Σαν τάρτα μοιέζει στην φωτογραφία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω μεριδούλα! Αγαπημένο μας και αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκε καλά από την κατσαρόλα; δίκιο έχει η παραπάνω φίλη, σαν τάρτα μοιάζει! Πάντως αυξάνεις τις πιθανότητες να κερδίσεις την κατσαρόλα κατακόρυφα, με τόσες συμμετοχές :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως έτσι κάνω τις ομελέτες φούρνου, πολύ βολική τελικά η κατσαρόλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όπως φαίνεται σου πέτυχε τέλεια!
para-kelsoscooks, εμένα ειδικά κάθε μέρα να μου είχες ομελέτα δεν θα έλεγα όχι. Μοιάζει με τάρτα και έχει τη λογική της τάρτας, αντί για ζύμη την ομελέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη έλα να σου κάνω το τραπέζι.
Βγήκε τέλεια από την κατσαρόλα χωρίς να έχει κολλήσει σε κανένα σημείο. Όσο για τις συμμετοχές μην το λες, δεν φημίζομαι για την τύχη μου. Αλλά κι αν δεν την κερδίσω δεν θα με πειράξει γιατί την έχω χορτάσει.
Έλενα, είναι βολική δεν το συζητώ, και είναι δύσκολο να μην σου πετύχει κάτι.
Αυτό δεν είναι απλή ομελέτα! Είναι υπερπαραγωγή! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μιά πολύ καλή ιδέα για ώρες δύσκολες ...που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου και καλό ΣΚ
Η ομελέτα είναι ίσως το πρώτο φαγητό που μαθαίνει κανείς να φτιάχνει. Γι' αυτό είναι 'τιμημένο'!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τις λατρεύω τις ομελέτες!!!Και αυτη εδώ ,ειναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!!Μπράβο Μαράκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωτηρας η ομελετουλα..
ΑπάντησηΔιαγραφήκι η δικη σου φαινεται πολύ νοστιμη!
Δεν σε σταματάει τίποτα!!! Τέλεια η ομολέτα, απίστετο μου φαίνεται που βγήκε τόσο όμορφη από την κατσαρόλα. Συγχαρητήρια και σε σένα και στην κατσαρόλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πλούσια ομελέτα σίγουρα είναι και χορταστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική σ'ευχαριστώ πολύ, ομελέτα να'ναι και ότι να'ναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα εμένα με ικανοποιεί τόσο πολύ η ομελέτα που δεν θέλω τίποτε αλλο.
Φοίβο, τιμημένο και ευλογημένο αυτό το φαγητό.
Ριρή μου, εσύ είσαι δικιά μου, κι εγώ έτσι νιώθω.
Ελπινίκη, ομελέτα και άνοστη γίνεται;
manousina, βγήκε ωραία γιατί η κατσαρόλα δεν κολάει τα φαγητά με τίποτα. Μη νομίζεις εγώ δεν έκανα καμμία προσπάθεια.
Κατερίνα είναι όντως χορταστική, τα μανιτάρια δεν τα είχε η συνταγή, τα πρόσθεσα εγώ.