Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα


Έφτιαξα αυτή την τυροπιτούλα γιατί είχα ζυμάρι στο ψυγείο που δεν είχα χρησιμοποιήσει από την προηγούμενη συνταγή κλίκ εδώ.
Όταν έφτιαχνα τις τυρόπιτες χρησιμοποίησα το μισό ζυμάρι (γιατί δεν προλάβαινα) και το υπόλοιπο το έβαλα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το έβγαλα, το άφησα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και επειδή ήταν λίγο είπα να ανοίξω 4 φύλλα μικρά για ταψάκι 32 εκατοστών.
Άνοιξα λοιπόν τα φύλλα με τον πλάστη, λάδωσα το ταψί και έστρωσα το πρώτο φύλλο, το λάδωσα και έστρωσα και το δεύτερο.
Έφτιαξα μια γέμιση με φέτα τριμμένη ( περίπου 200 γρ., με το μάτι την υπολόγισα), και 1 αυγό χτυπημένο με μισή κούπα γάλα.
Το έστρωσα αυτό το μείγμα πάνω από τα δύο φύλλα, σκέπασα με το τρίτο φύλλο και το λάδωσα.

Έφτιαξα μια δεύτερη γέμιση με 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα και 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα.
Έστρωσα την γέμιση πάνω από το τρίτο φύλλο και σκέπασα με το τέταρτο.

Χάραξα την πίτα σε κομμάτια, έριξα στην επιφάνεια της πίτας λίγο λάδι, ράντισα με λίγο γάλα και την έψησα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

7 σχόλια:

  1. αχ και να είχα λίγη απ'την πιτούλα σου βρε Μαράκι μου και είναι δύσκολη η ώρα !!!!
    φαντάζει τραγανή-τραγανή και πεντανόστιμη!!

    φιλια και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει καλύτερο από χειροποίητο φύλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραβιέρα ε; Ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία, τις ξέρω αυτές τις δύσκολες ώρες!!άστα να πάνε το μυαλό στο φαγητό, ακόμη και μια φωτογραφία κάνει ζημιά.

    Κική, σίγουρα όταν φτιάχνεις κάτι μόνος σου αποκτά άλλη γεύση και νοστιμιά.

    ΚΑΝΤΗΑROS, πολύ ωραία η γραβιέρα, εγώ προτιμώ την γλυκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου νόστιμη η πιτούλα σου. Και το φύλλο πολύ καλό.
    Μου αρεσει που βαζεις τα τυρια σε διαφορετικές στρώσεις.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείχνει τόσο ομορφη η πιτούλα Μαρία, φαντάζομαι και την νοστιμιά της!!!
    Φιλάκια και να φυλάξης ενα κομμάτι σε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάριον, Ριρή, κορίτσια μου μακάρι να μπορούσα να σας φιλέψω, έγινε τόσο νόστιμη η πιτούλα δεν την χορταίναμε και ήταν και λίγη δυστυχώς!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή