Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό στο τηγάνι με λαχανικά



                                                

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για τον φίλο μου τον Δημήτρη, που δεν είναι χορτοφάγος και τα λαχανικά τα τρώει μόνο με κρέας.
Φρέσκο φαγητό που ετοίμασα μόλις σήμερα, το δοκίμασα και η γεύση του με ενθουσίασε, ήταν ομολογουμένως για μένα πεντανόστιμο.
Εάν πάλι, φίλε Δημήτρη, δεν σε ενθουσιάζει το συγκεκριμμένο πιάτο, έχω να προτείνω κι άλλα πιάτα με κρέας από την συλλογή των συνταγών μου.


Υλικά
500-700 γρ χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
(εγώ χρησιμοποίησα χοιρινό ψαρονέφρι)
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1 / 4 φλιτζανιού (60 ml) σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας (30 γρ) κόρν φλάουερ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 / 2 φλιτζάνι (125 ml) νερού
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές του γλυκού (10γρ) φρέσκο τζίντζερ(ή σε σκόνη), ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και κομμένο πάλι το κάθε κομμάτι στα δύο
1 φλιτζάνι (250 γρ) αρακά βρασμένο
1 πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Προετοιμασία
1.Τοποθετούμε τις λωρίδες του χοιρινού κρέατος σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας  κόρν φλάουρ και κατά το ήμισυ το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το χοιρινό. Κρατάμε στην άκρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και το κόρν φλάουρ. Κρατάμε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα χοιρινού κρέατος και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να  ροδίσει καλά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

4. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το τζίντζερ και το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τον αρακά , το μείγμα κορν φλάουρ και το χοιρινό κρέας. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου  μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει γυαλιστερή. Πασπαλίζουμε με το πράσινο κρεμμύδι και σερβίρουμε.

9 σχόλια:

  1. Μόνο μια μεγάλη Καλησπέρα!
    Αν κάνω σχόλιο για το χοιρινό (έστω και ψαρονέφρι) στο τηγάνι, η χοληστερίνη θα φθάσει μέχρις εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το φαγητό σου! Να μπορούσα να βουτήξω στη σαλτσούλα!
    Καλό Σ/Κ Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσπιστε καλησπέρα, σίγουρα το χοιρινό στο τηγάνι έχει την χοληστερίνη του, αλλά λάδι δεν έχει σχεδόν καθόλου, ούτε σάλτσες βαριές και θα φάμε και μικρή μερίδα!! ουφ!! κάτι κάλυψα πιστεύω.
    Big mama, η σαλτσούλα αυτή κάνει τη διαφορά.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία. φαίνεται πεντανόστιμο! Το έχεις φωτογραφίση δε ,με τέτοιο τρόπο .ωστε θέλω να ορμήσω...!!
    κΑΛΌ Σ/Κ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ριρή, ευχαριστώ πολύ, η φωτογραφία πραγματικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ήταν πολύ νόστιμο και μας άρεσε πολύ.
    Καλό ξημέρωμα και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ νόστιμο φαινεται το φαγακι σου...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα με ενθουσιάζει ό,τι έχει λαχανικά!
    Καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι φαίνεται πεντανόστιμο,πρόλαβα μερίδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπινίκη, Κική, Νάντια σας ευχαριστώ πολύ.

    Κική, τα λαχανικά εξισορροπούν θα έλεγα τα λιπαρά του κρέατος.

    Νάντια μια μικρή μεριδούλα την έχεις προλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή