Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Κέικ σοκολάτα μπανάνα





Ο πρώτος γύρος των εκλογών τελείωσε με ένα ξενύχτι που είχα καιρό να κάνω!!
Ώρα εργασίας 19:00 μ.μ της Κυριακής έως 07:30 το πρωί της Δευτέρας!! πως να αντέξει κανείς; μετά τις 03:00 αρχίζεις να διαλύεσαι κοινώς να κλατάρεις.
Βρήκα όμως ένα τρόπο να μπορέσω να βγάλω πέρα τη νύχτα.
Σοκολάτα, σοκολάτα, και πάλι σοκολάτα, δίνει ενέργεια και σε κρατάει ξύπνιο στις δύσκολες ώρες.
Τρως ένα κομματάκι κάθε μισή ώρα και μέχρι το πρωί έχεις φάει όλο το κέικ!! αλλά.....έχεις μείνει ντούρος στο ύψος σου!!
Βέβαια φρόντισα να έχω και κάτι αλμυρό για να μη με πιάσει καμμιά λιγούρα!!
Διάλεξα για αυτή τη δουλειά, κριτσίνια με πάστα ελιάς από το βιβλίο ψωμιά & ζύμες της Μικρής Κουζίνας
Απίθανα κριτσίνια, όσοι τα έφαγαν δεν μπόρεσαν να μείνουν στο ένα, ερχόντουσαν και μου ξαναζητούσαν και έτσι άδειασε το μπόλ!!
Εδώ σας τα δείχνω όσο ήταν ακόμη στο ταψί, γιατί μετά δεν πρόλαβα τίποτα.

Έπεται όμως συνέχεια όπως καταλαβαίνω και θα βιώσουμε κι άλλο ξενύχτι.
Θα προετοιμαστούμε βεβαίως  και για τον επόμενο γύρο, να έχουμε τα κατάλληλα όπλα κι ας είναι και αχρείαστα(που δεν θα είναι!!)


Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι
90 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (baking powder)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
125 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 μπανάνες, πουρέ
200 γρ γιαούρτι
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος  τεμαχισμένη

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο για ψωμί (23 cm x 12,5 εκατοστά).
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Κρατάμε στην άκρη.
Στο ηλεκτρικό μίξερ, κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μαύρη ζάχαρη για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα, τα στερεά υλικά που ανακατέψαμε προηγουμένως και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Καλύπτουμε το κέικ με λεπτό φύλλο αλουμινίου και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμη ή έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή ..
Συνολικός χρόνος ψησίματος 70 έως 75 λεπτά.

13 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι την κούραση σου, ελπίζω να ξεμπερδέψετε γρήγορα την επόμενη Κυριακή. Το μπανανοσοκολατοκέικ φαίνεται πολύ λαχταριστό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία το έλπίζω κι εγώ γιατί δεν θα το αντέξω.
    Καλή βδομάδα και καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς είμαστε φαν και της σοκολάτας (σαν όλους) και της μπανάνας και έτσι θα μας αρέσει και αυτό το κέϊκ δυό φορές.
    Για τον δεύτερο γύρο, μάλλον δεν θα τους κάνω την χάρη, γιατί περιμένουμε τον γερανό στην μαρίνα του Πόρο-Καρράς και δεν ξέρω πότε θα βγάλουν το δικό μου και τί ώρα.
    Θα δούμε.
    Σου εύχομαι καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοκολάτα και κέικ μαζί με κάνουν να μην μπορώ να αντισταθώ. Καλό κουράγιο για το δεύτερο γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία, εμεινε κανένα κομάτι κέικ, ή αργησα??
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύσπιστε, απογοήτευση όταν βγάζουμε τα σκάφη έτσι;
    Εμείς έχουμε ακόμα τον αγώνα της φασολάδας τον Δεκέμβριο.
    Κατερίνα, Ριρή έχουν μείνει 2-3 κομματάκια ακόμη, ελάτε πριν τα κατεδαφίσει ο γιός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτό το κέικ πολύ δελεαστικό ακόμη και για μένα που δεν τρώω μπανάνα σε γλυκά, οι φωτό προκλητικές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι πολυ fun της σοκολατας σιγουρα θα το φτιαξω καποια στιγμη μπραβο Μαρακι φαινεται τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται σοκο-λαχταριστό το κεκάκι σου..
    Αντε αυτη τη φορα θα είσαστε πιο χαλαρά..ελπίζω..
    Καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γαστερόπληξ, είναι πολύ ελαφρύ το άρωμα της μπανάνας στο κέικ, θα σου αρέσει.
    Νάντια, να το φτιάξεις είναι πολύ γευστικό.
    Μάριον, σε ευχαριστώ μου δίνεις κουράγιο!!
    αλλά όταν το σκέφτομαι το ξενύχτι με πιάνει κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα κομμάτι και για μέναααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλα Eva, προλαβαίνεις το τελευταίο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και από εμένα!Αν και το ποστ του κέικ είναι παλιό εγώ το βρήκα κάτι μέρες πριν και το έφτιαξα.Είναι πάρα πολύ ωραίο!!Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή