Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010
Κεφτεδάκια στο κρασί
Υλικά
500 γρ. κιμά χοιρινό
150 γρ. ρύζι βρασμένο( αντί για ρύζι μπορείτε να βαλετε ένα μεγάλο βρεγμένο και στυμμένο παξιμάδι)
1 αυγό
20 γρ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
1- 2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
4 κρεμμύδια
1/2 κούπα κρασί
1 1/2 κούπες ζωμό κρέατος
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
λάδι
Προετοιμασία
1. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό και τα κουκουνάρια. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε το ανακατεύουμε με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κρατάμε στην άκρη.
2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι ώσπου να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και τοζωμό.
Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δάφνης, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπαλάκια του κιμά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να πιεί το ζουμί του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τι μου κάνεις βρε Μαράκι πρωί-πρωί. Πολύ νόστιμα δείχνουν τα κεφτεδάκια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστημα φαινονται και τα κρεμμυδια πρεπει να ειναι μαλακα και γλυκα σα του στοιφαδου, ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Και φαντάσου και τηγανιτές πατατούλες παραδίπλα καιιιιιι λίγο ζεστό φρέσκο ψωμάκι καιιιιιιι ένα ποτηράκι κρασί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωωωωωωωω ζημιά μας έκανες πρωί πρωί....
Αχχχχχχχχ
Καλημέρα.
Μεθυσμένα κεφτεδάκια!! Τέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Καλημέρα, Κατερίνα, Ελπινίκη, Μαρία, Έλενα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεφτεδάκια ναι είναι σαν το στιφάδο και οι τηγανητές πατατούλες τα συνοδεύουν υπέροχα.
Φιλιά πολλά.
Πολλά κεφτεδάκια σήμερα Μαράκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ρύζι και τα κουκουνάρια, θα πρέπει να είναι πολύ γευστικά. Θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμη!
Είδες Μαρία; την ίδια έμπνευση είχαμε σήμερα για κεφτεδάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα
Εγραψες πάλι Μαρία..εγραψες!!!!Τι κεφτεδάκια λαχταριστα ειναι αυτά???
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια