Θα αμαρτήσω πάλι με τη σοκολάτα, αλλά τι να κάνω; παντού υπάρχουν πειρασμοί και είναι δύσκολο να αντισταθείς.
Εύκολο γλυκό να το φτιάξεις, αν έχεις τα υλικά μπροστά σου, μέσα σε 10 λεπτά το έχεις δημιουργήσει (το μείγμα).
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμο, εκεί βρίσκεται η επιτυχία του, να μην μας στεγνώσει.
Απολαύστε το χωρίς τύψεις, γιατί αν συνέχεια σκεφτόμαστε την μπουκιά που τρώμε, τότε σίγουρα ότι τρώμε θα μας παχαίνει, από ψυχολογική άποψη και μόνο!!
Τι χρειαζόμαστε ..
3 / 4 κούπας (75 γρ.) Κακάο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 / 3 κούπας (150 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
1 / 2 κούπα (125 γρ.) βραστό νερό
2 κούπες (450 γρ.) ζάχαρη
2 αυγά
1 1 / 3 κούπας (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (180 γρ.)
Απλό γλάσο βουτυρόκρεμας:
6 κουταλιές σούπας (90 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνη soft
2 2 / 3 κούπας (600 γρ.) ζάχαρη άχνη(έβαλα 2 κούπες γιατί γίνεται πάρα πολύ γλυκό)
1 / 2 κούπα (60 γρ.) Κακάο
1 / 3 κούπα (75 ml) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τι κάνουμε ..
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (23 x 33 cm) ή δύο τετράγωνα ταψάκια 20 cm. (εγώ χρησιμοποίησα το πρώτο)
Ανακατεύουμε το κακάο και την μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 1 / 3 φλιτζανιού (75 γρ.το μισό δηλαδή) βούτυρο. Ρίχνουμε το βραστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αναμιγνύουμε στο μείγμα τα κομμάτια της σοκολάτας. Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ψήνουμε 35 έως 40 λεπτά για ορθογώνιο ταψί,
30 - 35 λεπτά σε δύο τετράγωνα ταψιά ή μέχρι το γλυκό να έχει αποκολληθεί από τα τοιχώματα του ταψιού. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα βουτύρου
Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια κρέμα που να απλώνεται εύκολα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο γάλα). Ανακατεύουμε επίσης την βανίλια. Όταν κρυώσουν τα brownies, απλώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια και κόβουμε σε τετράγωνα.
Ίσως είναι καλύτερα να κόψουμε πρώτα σε τετράγωνα τα μπράουνις και κατόπιν να γαρνίρουμε με την κρέμα ατομικά στον καθένα με όση ποσότητα κρέμας επιθυμεί.
Εύκολο γλυκό να το φτιάξεις, αν έχεις τα υλικά μπροστά σου, μέσα σε 10 λεπτά το έχεις δημιουργήσει (το μείγμα).
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμο, εκεί βρίσκεται η επιτυχία του, να μην μας στεγνώσει.
Απολαύστε το χωρίς τύψεις, γιατί αν συνέχεια σκεφτόμαστε την μπουκιά που τρώμε, τότε σίγουρα ότι τρώμε θα μας παχαίνει, από ψυχολογική άποψη και μόνο!!
Τι χρειαζόμαστε ..
3 / 4 κούπας (75 γρ.) Κακάο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 / 3 κούπας (150 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
1 / 2 κούπα (125 γρ.) βραστό νερό
2 κούπες (450 γρ.) ζάχαρη
2 αυγά
1 1 / 3 κούπας (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (180 γρ.)
Απλό γλάσο βουτυρόκρεμας:
6 κουταλιές σούπας (90 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνη soft
2 2 / 3 κούπας (600 γρ.) ζάχαρη άχνη(έβαλα 2 κούπες γιατί γίνεται πάρα πολύ γλυκό)
1 / 2 κούπα (60 γρ.) Κακάο
1 / 3 κούπα (75 ml) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τι κάνουμε ..
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (23 x 33 cm) ή δύο τετράγωνα ταψάκια 20 cm. (εγώ χρησιμοποίησα το πρώτο)
Ανακατεύουμε το κακάο και την μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 1 / 3 φλιτζανιού (75 γρ.το μισό δηλαδή) βούτυρο. Ρίχνουμε το βραστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αναμιγνύουμε στο μείγμα τα κομμάτια της σοκολάτας. Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ψήνουμε 35 έως 40 λεπτά για ορθογώνιο ταψί,
30 - 35 λεπτά σε δύο τετράγωνα ταψιά ή μέχρι το γλυκό να έχει αποκολληθεί από τα τοιχώματα του ταψιού. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα βουτύρου
Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια κρέμα που να απλώνεται εύκολα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο γάλα). Ανακατεύουμε επίσης την βανίλια. Όταν κρυώσουν τα brownies, απλώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια και κόβουμε σε τετράγωνα.
Ίσως είναι καλύτερα να κόψουμε πρώτα σε τετράγωνα τα μπράουνις και κατόπιν να γαρνίρουμε με την κρέμα ατομικά στον καθένα με όση ποσότητα κρέμας επιθυμεί.
Πωπω τι γλυκο ειναι αυτο...?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποθεωση της σοκολατας!
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο ! ! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω φτιαξει και εγω ,αλλα με κρεμα βουτυρου απο πανω οχι,πρεπει να ειναι πολυ ωραιο..γεια στα χερια σου..καλη σου μερα και καλως σε βρηκα μπλογκογειτονισσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήAX! Τι σοκολατοπειρασμός είναι αυτός?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πέθανες πρωί-πρωί. Πως θα φάω εγώ τώρα αυτές τις αηδίες της δίαιτας που τρώω συνήθως. Είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήπόσο λαχταριστό είναι στην φωτογραφία !!!!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, λατρεύουμε οικογενειακώς τα μπραουνις!
ΑπάντησηΔιαγραφήο υιος όπως φανταζομαι και ο δικός σου (!!) μπορεί να φάει όλο το ταψί!
γεια στα χεράκια σου !
καλή σου μερα
Ελπινίκη, πειρασμός η σοκολάτα έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα κερνάω!!
gwgoyla, καλώς ήλθες, ευχαριστώ πολύ.
Αγγελική όπως τα λες, σκέτος πειρασμός!!
Κατερίνα, σε ζηλεύω που μπορείς και κάνεις δίαιτα, εγώ γιατί δεν μπορώ;
Έλενα, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορείς να κρατηθείς.
Μαρία, οι γιοί μας μου φαίνεται είναι επιρρεπείς στη σοκολάτα. Ο δικός μου δύο δύο τα κομμάτια τα τρώει!!
Αγαπητη μου Μαρια δεν εκανα ακομα το ψωμι γιατι κατι με αρρωστιες κατι με βαψιματα που κανω στο σπιτι ...το ανεβαλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κανω συντομα και θα σου πω νεοτερα.
Οσο για τουτο εδω το κολασιμο γλυκο που εχεις κανει!!!! τι να πωωωω.....απλα ξερογλυφομαι.....
ΠΩ ΠΩ ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΥΚ ΕΧΩ ΕΑΝ ΚΑΜΩ ΒΟΥΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατάτε με να μην αμαρτήσω, πράγμα τελείως αδύνατον (το να κρατηθώ δηλαδή) διότι είμαι παντελώς επιρρεπής σε τέτοιους πειρασμούς;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πολύ εντυπωσιάστηκα από τη θεωρία του ..."πως παχαίνουμε" και την υιοθετώ από αυτή τη στιγμή επισήμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια κομματάρα παρακαλώ πολύ!!!!!
Καλό απόγευμα!
Να προσθέσω και μια μπάλα παγωτό για να ολοκληρωθεί η αμαρτία;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήmisirlou, έχεις απόλυτο δίκιο κόλαση αυτό το γλυκό.Για το ψωμάκι θα περιμένω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνονόματη Μαρία,κι εγώ με το ζόρι κρατιέμαι να μην ορμήσω, κρατάω χαρακτήρα!!
Έλενα κι εσύ επιρρεπής στη σοκολάτα;
Έφη κάπου υπάρχει μια δόση αλήθειας σ'αυτή τη θεωρία γιατί το άγχος παχαίνει.
manousina, παγωτό; με πιάνει λιγούρα από τώρα!!
Καταπληκτικό!!! Super!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέραααα
Asteri μου καλημέρα, ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή