Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Μαρμελάδα μπανάνα με κανέλλα

Η μαρμελάδα αυτή είναι τόσο εύκολη και αρωματική που θα την φτιάχνετε συνέχεια, αν σας αρέσουν οι μπανάνες.
Η μπανάνα, ένα φρούτο παρεξηγημένο, σε περιόδους δίαιτας, λόγω της υψηλής θερμιδικής της αξίας, έχει κατά τα άλλα πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Οι φυτικές ίνες προκαλούν κορεσμό, γι΄αυτό πιστεύω ότι αποτελεί ένα ποιοτικό σνάκ σε σχέση με τα επεξεργασμένα,που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε.
Επίσης είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης c, καλίου και άλλων βιταμινών σε μικρότερη ποσότητα.
Απλά λοιπόν το μέλημά μας θα πρέπει να είναι, όχι να την αφαιρούμε από την διατροφή μας, αλλά να μην την καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες.
                       
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. μπανάνες
400 γρ. ξανθιά ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
2 κουταλάκια κανέλα
χυμό μισού λεμονιού
                        

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια, κοβουμε σε φέτες.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις μπανάνες μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
Μαρινάρουμε 1 ώρα ή 2 μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και όταν η μαρμελάδα έλθει σε βρασμό μαγειρεύουμε έντονα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα.

14 σχόλια:

  1. Ωραία την βλέπω την μαρμελαδίτσα, αν και δεν ειμαι φαν της μπανάνας, ομως η κανέλα ειναι ενα μπαχαρικό που αγαπώ και μου αρέσει!!!Με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω!!!
    Καλό Βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μοναδικό φρούτο που έτρωγα μικρός με ευχαρίστηση. Το στερήθηκα στα χρόνια της απαγόρευσης, αλλά μόλις βρέθηκα στο Βέλγιο, τούδωσα και κατάλαβε!
    Για μαρμελάδα δεν το σκέφτηκα ποτέ.
    Στο σπίτι πάντα υπάρχουν και τέτοια ζάχαρη επίσης.
    Πολύ σύντομα θα γίνει!
    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα και δείχνει και πολύ εύκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ριρή, ευκαιρία να την φάς με αυτό τον τρόπο την μπανάνα, θα σου αρέσει.
    Φιλιά.

    Δύσπιστε τι κάθεσαι; βάλε μπρός, είναι και εύκολη.
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    Λίλα, ευκολότατη είναι και νόστιμη και αρωματική.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μπανάνα μου αρέσει ιδιαίτερα σαν φρούτο, η παρασκευή της μαρμελαδίτσας σου είναι πανεύκολη, δεν βλέπω λοιπόν γιατί όχι... θα δοκιμαστεί σύντομα!

    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπανάνα μαρμελάδα???? Και τόσο εύκολη??? Τρέχω να προλάβω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. A!ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ!!
    Α!ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΡΙΣΤΩ!ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη.
    Ωραία ιδέα , δεν έχω δοκιμάσει μαρμελάδα μπανάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, φανταζομαι τη μυρωδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ πρωτότυπη, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί είναι πολύ εύκολη αλλά δε ξέρω αν θα μου τη φάνε εδώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει που επέλεξες αυτή τη ζάχαρη! Πρέπει να είναι πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω καμμία απολύτως παρεξήγηση με την μπανάνα. Για την ακρίβεια τη λατρεύω και με λατρεύει. Τώρα αν έχει και κανέλλα μου γίνεται ακόμα πιο έλκυστική. Πολύ νόστιμη μου ακούγεται η μαρμελάδα σου Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπέττυ κι εγώ είμαι fun και της μπανάνας και της εύκολης παρασκεής.

    Maria mas, καλή επιτυχία εύχομαι.

    Lourdi, κι εγώ σ'ευχαριστώ και εύχομαι όλα τα παιδάκια του κόσμου να είναι τυχερά και ευτυχισμένα.

    Μάριον, αν σου αρέσει η μπανάνα θα την λατρέψεις.

    Ελπινίκη, Έλενα, γαργαλιστική η μυρωδιά.

    Μia maria, μην πτοείσαι και μένα περίεργοι είναι οι δικοί μου, αλλά εγώ δεν αφήνω τίποτα.

    Έφη του πάει η καστανή ζάχαρη τέλεια.

    Κατερίνα, κι εγώ το ίδιο νιώθω και όντως με την κανέλα γίνεται ιδιαίτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή