Συνέχεια ψάχνω διάφορα σνάκ για να γεμίζω το ταπεράκι του παιδιού μου στο σχολείο και όχι μόνο!!
Αυτή τη φορά το μάτι μου έπεσε, σε ένα ξένο site, σε αυτές τις πιτούλες.
Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για ινδική συνταγή, αυτό που λέμε naan.
Τέλος πάντων, εμένα μου άρεσε η ιδέα και τα έφτιαξα και......τα τσακίσαμε, ειδικά το παιδί μου ζήτησε κι άλλα και βέβαια δεν είχα, γιατί η δόση είναι μικρή και επιπλέον δεν τα χορταίνεις.
Γι' αυτό αν τα φτιάξετε διπλασιάστε τη δόση, η παρακάτω δόση βγάζει μόνο 6 μικρά πιτάκια.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κόρν φλάουερ
1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 γιαούρτι 0% ή 2%
1 κουταλάκι λάδι
ελάχιστο νερό
6 τρίγωνα τυράκια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το λάδι, το αλάτι, το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο νερό(πρόσθεσα περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας), μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Στη συνέχεια, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και πλάθουμε στρογγυλά πιτάκια, τοποθετούμε στη μέση μια μερίδα τυρί και τα πλάθουμε πάλι στρογγυλά.
Μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιτούλες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή και κάθε φορά που βάζουμε μια πιτούλα, προσθέτουμε από λίγο λάδι στο τηγάνι.Μπορούμε βέβαια να τις ψήσουμε χωρίς καθόλου λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι.
Μαρία,
ΑπάντησηΔιαγραφήπως να μην ζητήσει και άλλες το παιδί; Εδώ εγώ από τις φωτογραφίες και μόνο........τρέχουνε τα σάλια μου.΄Ωρες είναι βραδιάτικα να φτιάχνουμε πιτούλες.Και γιατί όχι, τριγωνάκια δεν έχουμε.....μμμμμμ
Αυτό είναι ωραίο!!!!!! Θα το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήbravo sou maria mou!!ta eftiaxes telia!ta naan ta ftiaxno sixna mas eresoun kai mas poli!kalo vradi sou euxome!!filia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κάτι τέτοιες γελαστές αγελάδες, στα μικράτα μου, κακόμαθα και τώρα τρέχω πίσω από τις χοληστερίνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
(Αποφεύγω να πω ότι μου έτρεξαν τα σάλια! Δεν το λέω όσο και αν επιμένεις)
para- kelsoscooks,μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο τυρί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, καλό βράδυ.
Έφη, να τα δοκιμάσεις είναι πολύ νόστιμα.
Καλό βράδυ.
Vasiliki, σίγουρα αυτοί που θα τα δοκιμάσουν, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν.
Ευχαριστώ, καλό βράδυ.
Δύσπιστε, έχεις απόλυτο δίκιο για την χοληστερίνη, γι' αυτό επέλεξα τρίγωνα τυράκια
LINEA, για να γλυτώσω κάτι.
Μπορείς να τα φτιάξεις με αυτό τον τρόπο και χωρίς λάδι.....και μη μου λές ότι σου άρεσαν.
Καλό βραδυ.
Kαταπληκτικές οι πιτούλες. Δεν τις είχα ξανακούσει ..Ωραία ιδέα με το τυράκι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τις δοκιμάσω σίγουρα.
Φιλιά
Και μόνο από τις φωτογραφίες παθαίνω... ταραχή:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα φαίνονται και πολύ εύκολα!
Θα τα φτιάξω, είμαι σίγουρη θα αρέσουν και στους δικούς μου γιόκες!
Φιλάκια!
Εμένα εχεις να λές με τα γλυκά, και εσύ κάθε μέρα με μια καινούργια νοστιμιά ,με βάζεις σε πειρασμό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρνα μια βόλτα απο το μπλοκόσπιτο μου, εχω κάτι για σένα!!!
Φιλάκια!!
Μάριον, κι εγώ με αυτό τον τρόπο δεν τις είχα ξαναφτιάξει, αλλά είναι πεντανόστιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική Ν., η μόνη λύση είναι να τις δοκιμάσεις.
Έλενα, κάνε διπλή δόση γιατί δεν θα τους φτάσει.
Ριρή, τι να κάνω η έρημη; πρώτα μπαίνω σε πειρασμό εγώ και μετά βάζω και σας.
Θα έλθω στο σπιτάκι σου το απόγευμα.
Φιλιά σε όλους.
Το naan είναι πολύ σούπερ πιτούλα και μπορείς να τη γεμίσεις με ότι θέλεις. Οι δικές σου είναι πολύ λαχταριστές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εχω κάτι, πέρνα να το πάρεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περάσεις κι από μένα; έχω ένα βραβειάκι για σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου, σέ ευχαριστώ, πρώτη φορά τις δοκίμασα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη ευχαριστώ πολύ για το βραβείο.
Μπέττυ, σ' ευχαριστώ κι εσένα που μου έκανες την τιμή.
μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πως βάζουμε το τρίγωνο τυρι στις πιτούλες; Ευχαριστω και θα δοκιμάσω τη συνταγη σου
ΑπάντησηΔιαγραφήPepper
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα μικρό πιτάκι, να βάλεις το τυράκι, να το απλώσεις λίγο πάνω στο πιτάκι και στη συνέχεια να σκεπάσεις με ένα άλλο πιτάκι, πατάς να ενωθούν μεταξύ τους κι αυτό ήταν!!
Διαγραφήοπότε ενώνουμε δυο πιτάκια μεταξυ τους. Ευχαριστω πολυ και καλή χρονια!
Διαγραφή