Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη και απλή, μυρωδάτη
από το θυμάρι και το σκόρδο.
Το ρύζι δηλαδή δεν παίρνει γεύση κυρίως από την μπύρα, αλλά έχει ελαφρώς αλμυρή γεύση (γι' αυτό προσέξτε το αλάτι, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο ζωμό) και το άρωμά του είναι δελεαστικό. Μια εναλλακτική λύση για συνοδευτικό, εκτός από την πατάτα που συνδυάζετε καλά σχεδόν με τα πάντα.
Υλικά
1 / 2 κούπα λιωμένο βούτυρο
2 / 3 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλου
2 ½ κούπες μπύρα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 ¾ κούπα ρύζι μακρύκοκκο
αλάτι-πιπέρι
Ας το φτιάξουμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και ψήνουμε 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Παρ'όλο που τα υποτιμούμε τα συνοδευτικά πιάτα έχουν μεγάλη σημασία γιατί μπορούν να αναδείξουν ή να θάψουν τελείως το κυρίως. Πολύ νόστιμο το ρύζι σου Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ... μέσα στην ζάλη και τον πυρετό μου φαντάζομαι ότι γεύομαι το θεσπέσιο ρυζάκι σου...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ Μαρία θα το ετρωγα και σκέτο, σαν κυρίως!!!Ανυπομονώ να το φτιάξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια διαφορετική ιδέα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ώρα στο φούρνο δεν είναι πολύ όμως;;
Ρυζι με μπυρα... περιεργο αλλα ενδιαφερον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Κατερίνα μου, ένα καλό συνοδευτικό είναι όλα τα λεφτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μπέττυ υπομονή θα περάσει κι αυτό που θα πάει;
Φιλιά
Ριρή μου σίγουρα τρώγεται και σκέτο και είναι πολύ νόστιμο.
φιλιά.
Ξανθή, στο δικό μου φούρνο το άφησα 45 λεπτά, εξάλλου το βλέπεις όταν έχει γίνει.
Φιλιά.
Ελπινίκη, περίεργο, αλλά νόστιμο, δοκιμασέ το.
Φιλιά.
Δεν το ειχα ματακουσει !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμασω γιατι με τρωει η περιεργεια!!!!!!1
Μες στην καρδιά μου μπήκες Μαρία, με τούτο το ρυζάκι. Απλό στην παρασκευή και διαβάζεται τέλειο από μυρωδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να το φτιάξω άμεσα.
Καλημέρα σου εύχομαι.
misirlou, δοκιμασέ το, είναι τόσο απλό και εύκολο και συγχρόνως θα ικανοποιήσεις την περιέργειά σου, αλλά και τη γεύση σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, είναι πραγματικά πολύ βολικό και νόστιμο το ρυζάκι.
Καλημέρα
Λατρεύω το ρύζι σε όλες του τις παραλλαγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με τον τρόπο που περιγράφεις, αλλά θα το κάνω σίγουρα και σύντομα!!
Φαίνεται νόστιμο και μυρωδάτο!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα:-))
Καλημέρες..
Πολύ αρωματικό πρέπει να γίνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον φούρνο, σε κλειστό σκεύος το βάζεις??
το θυμάρι θα πρέπει να απογειώνει την γεύση του Μαράκι !! και βεβαια είναι σουπερ συνταγή την στιγμή που την κάνουμε στον φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι
poli endiaferon protasi maria!!tha to dokimaso!mia ora sto fourno,isos na to prosexo ston diko mou!euxaristo gia tin sintagi na ise kala.thelo episis na sou po oti to keik me portokali kai glaso to ftiaxno sixna,eresi poli sta egonakia mou.se euxaristo fili mou gia tin sintagi!!!na exis ena omorfo vradi!!filia pola!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmaria mas, κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Έλενα το έβαλα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ανοιχτό.
Μαρία Β, είναι ευκολία στο φούρνο, το βάζεις και το ξεχνάς, το ανακάτεψα 2-3 φορές μόνο.
Vasiliki, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου και να είσαι καλά να τα φροντίζεις.
Εγώ έσβησα το φούρνο στα 45 λεπτά και το άφησα μέσα για τον υπόλοιπο χρόνο.
Φιλιά, καλό βράδυ.