Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Καριόκες

Ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα από το βιβλίο "παράδοση όλο γλύκα" των εκδόσεων new line.

1 πακέτο 250 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 ζαχαρούχο γάλα
1/2 εβαπορέ γάλα
1 κουταλιά σούπας μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας σας
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κούπα καρύδια τριμμένα
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ ή μιράντα
600 γρ.κουβερτούρα (ίσως και παραπάνω) λιωμένη σε μπέν μαρί για την επικάλυψη
   

Σε πολυμίξερ τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
Μέσα σε μπόλ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αν γίνει σφιχτό βάζουμε λίγο γάλα ακόμη, ενώ αν γίνει αραιό προσθέτουμε λίγα μπισκότα και καρύδια.
Το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε διαφανή μεβράνη, ή το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα.
Το παγώνουμε για 5-6 ώρες. Κόβουμε φέτες και βουτάμε στην κουβερτούρα κάθε φέτα κρατώντας τη φέτα με δύο πιρούνια.
Απλώνουμε σε αλουμινόχαρτο κάθε φέτα από το γλυκάκι και τα παγώνουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσουν τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

4 σχόλια:

  1. Αυτή η μια η τελευταία δικιά μου! Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτην πάρτην με την καρδιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά τι να σας πώ, αποφεύγω να τα φτιάχνω γιατί αντί για 5 γεύματα την ημέρα τρώω 5 καριόκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή