Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλβάς Φαρσάλων

Το καλοκαιράκι τελείωσε και μαζί του τελείωσαν, σε γενικές γραμμές, τα πανηγύρια και τα παζάρια απ' όπου προμηθευόμασταν χαλβά Φαρσάλων.
Δύσκολο λοιπόν να βρούμε ένα κομματάκι για να γλυκαθούμε!!
Καθόλου δύσκολο όμως να τον φτιάξουμε μόνοι μας, αρκεί να έχουμε λίγο υπομονή στο ανακάτεμα.
Βέβαια σε εμφάνιση υστερεί λίγο από τον παζαριώτικο (στην επιφάνεια), αλλά σε γεύση δεν υστερεί καθόλου.
Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και φτιάξτε τον όταν πάθετε στέρηση!!

Υλικά
1/2 κιλό νισεστέ
1 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό (1 λίτρο)
1 κούπα βούτυρο (200 γρ.)
καρύδια ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Σε μία κατσαρόλα με στρογγυλό πάτο, βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να καβουρδισθεί η ζάχαρη και να αποκτήσει το χρώμα της καραμέλας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό, τον νισεστέ, το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί 30 εκ. και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη στην επιφάνεια του χαλβά, αλλιώς μπορούμε να βάλουμε το ταψάκι για λίγα λεπτά σε δυνατό γκριλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου