Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σνίτσελ στο φούρνο με σάλτσα κάρυ

         

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ψάχνω να βρω τρόπους για να αποφύγω το τηγάνι.
Αυτή τη φορά επεχείρησα να ψήσω τα σνίτσελ μου στο φούρνο και αποδείχθηκε πάρα πολύ καλή ιδέα.
Αυτή την ιδέα μου την έδωσε ένα βιβλιαράκι από το ρομπότ που έχω στην κουζίνα μου,  στη συνέχεια αποφάσισα να τα εμπλουτίσω και να τα συνοδεύσω με τη σάλτσα κάρυ.
Η σάλτσα κάρυ είναι μια σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα, είναι λοιπόν μια χρήσιμη σάλτσα για όλες τις κουζίνες.
Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του κάρυ κατά το 1/3 όπως έκανα εγώ, σας εγγυώμαι ότι δεν θα καταλάβετε τίποτα καυτερό στο στόμα σας.
Αν πάλι σας αρέσουν τα καυτερά δώστε του να καταλάβει!!
                            
                           

Υλικά
4 σνίτσελ κοτόπουλο ή άλλο κρέας
2 αυγά + λίγο γάλα
1 /2 κούπα περίπου φρυγανιά τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
λίγο λάδι

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ πιάτο κτυπάμε τα αυγά με το γάλα και βουτάμε τα σνίτσελ, εν συνεχεία τα τυλίγουμε στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχει ήδη κάψει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να ροδίσουν από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε και από την άλλη.

Για τη σάλτσα κάρυ
3 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές ηλιέλαιο
3 κουταλιές σκόνη κάρυ (έβαλα 1 κουταλιά)
2 κουταλιές ξύδι
1 1/3 κούπες ζωμό από κοτόπουλο ή  νερό + ένα κύβο κότας
1/3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 μπανάνα
1 μήλο πράσινο
χυμό από μισό λεμόνι
λίγη ζάχαρη
(είναι καλύτερα να την φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με κοτόπουλο, με ψάρι, με κρέας, με πατάτες ψητές, με λαχανικά.
                                   
                                  
Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε το κάρυ από 1-3 κουταλιές, αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό με τον κύβο, το λεμόνι, τη μπανάνα και το μήλο σε κομμάτια  καθαρισμένα. Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το ξύδι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν γίνει χλιαρή πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ ώστε να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου