Αυτή είναι η πατατοσαλάτα που μας έφερε ο φίλος μας Δημήτρης, για να συνοδεύσει τις ψημένες στα κάρβουνα μπριζόλες, στο μπάρμπεκιου που διοργανώσαμε στον κήπο μας.
Ομολογουμένως νοστιμότατη, γεια στα χέρια σου Δημήτρη, πάντα τέτοια, σ΄ευχαριστούμε πολύ.
Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 βαζάκι αγγουράκια τουρσί
1 μικρό γάλα εβαπορέ
4-5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κρεμμύδι μέτριο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και κρατάμε την άρμη.
Όταν βράσουν οι πατάτες (να κρατάνε) τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο.
Τρίβουμε στο mini-pimer το κρεμμύδι.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αγγούρι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα βαθύ δοχείο (κανάτα μάλλον), βάζουμε τη μαγιονέζα, την άρμη, το γάλα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε είτε με το μίξερ ή με ένα γρήγορο αναδευτήρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε το μείγμα, περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ξύλινη μέχρι να πάρουν από το μείγμα όλες οι πατάτες.
Το φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι πολλές μέρες λόγω του κρεμμυδιού.
1 βαζάκι αγγουράκια τουρσί
1 μικρό γάλα εβαπορέ
4-5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κρεμμύδι μέτριο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και κρατάμε την άρμη.
Όταν βράσουν οι πατάτες (να κρατάνε) τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο.
Τρίβουμε στο mini-pimer το κρεμμύδι.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αγγούρι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα βαθύ δοχείο (κανάτα μάλλον), βάζουμε τη μαγιονέζα, την άρμη, το γάλα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε είτε με το μίξερ ή με ένα γρήγορο αναδευτήρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε το μείγμα, περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ξύλινη μέχρι να πάρουν από το μείγμα όλες οι πατάτες.
Το φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι πολλές μέρες λόγω του κρεμμυδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου