Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κουλουράκια κανέλας

Αφορμή για αυτή τη συνταγή;
Η επιθυμία της φίλης και συναδέλφου Λίτσας, αλλά βέβαια για να πω την αλήθεια μου εγώ δεν θέλω αφορμές για να κάνω ζαχαροπλαστική.
Άσε που εδώ και αρκετό καιρό έφερνα γύρω-γύρω την συγκεκριμένη συνταγή και τελικά τα κατάφερα!!!! την έφτιαξα!!!! και το χάρηκα πάρα πολύ.
Νοστιμότατα κουλουράκια για τον καφέ σας λοιπόν και είναι νηστίσιμα και υγιεινά επιπλέον.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3/4 της κούπας ζάχαρη (160 γρ.)
1 κούπα λάδι (210 γρ.) εγώ έβαλα μισό λάδι μισό σπορέλαιο
1/4 της κούπας ανθρακούχο νερό π.χ.Σουρωτή (55 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (15 γρ.)
1/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού (40 γρ.)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
       


Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να πήξουν.
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά, ανοίγουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε το υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα και μέγεθος θέλουμε, εγώ όπως βλέπετε τα έκανα χορταστικά και βγήκαν 40 κομμάτια, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου