Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Η Πίτα του Βασιλιά



Η Γαλλική συνταγή για Βασιλόπιτα.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
80 γρ.ζάχαρη
80 γρ.βούτυρο
1  βανίλια
1  αυγό + 1 αυγό για το άλλειμα
80 γρ.αμύγδαλο πούδρα (δηλαδή ασπρισμένο καβουρντισμένο και  πολτοποιημένο)

Δημιουργία
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας να κτυπάμε
και στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να γίνει μια απαλή κρέμα.
Στρώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος  το ένα φύλλο της σφολιάτας και
κόβουμε ένα κύκλο διαμέτρου 25 εκ. , αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό 2 εκ.τις άκρες γύρω-γύρω από το φύλλο.
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στη μέση και απλώνουμε αφήνοντας περιθώριο 3 εκ. από τις άκρες.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κομμένο και αυτό σε κύκλο ίσης διαμέτρου, ισιώνουμε και πατάμε καλά στις άκρες να κολλήσει με το κάτω φύλλο. Μεταφέρουμε την πίτα σε ταψί 26 εκ. μαζί με το χαρτί.                                                                                 Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, αλείφουμε  με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου