Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Τυρόψωμο με αυγά



Υλικά:
  • 350 γρ.αλεύρι
  • 220 γρ.τριμμένα τυριά ανάμεικτα(γκούντα.έμενταλ, κ.τ.λ)
  • 25 γρ μαγιά
  • λίγο μαιντανό ξερό
  • 2 αυγά
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • ελάχιστο αλάτι
  1. Χτυπάμε τα αυγά καλά με ένα πηρούνι σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα τυριά και το μαιντανό.
  2. Αναμειγνύουμε 100 γρ.περίπου από το αλεύρι με τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο με ένα πανί.
  3. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φουσκωμένο ζυμάρι καθώς και το μείγμα των τυριών.
  4. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 1/2 ώρα.
  5. Οταν η ζύμη φουσκώσει αρκετά τη μοιράζουμε στα δύο και την πλάθουμε σε φραντζόλες. Τοποθετούμε τα ψωμιά σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι, και στη συνέχεια περιχύνουμε την επιφάνειά τους με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ψήνουμε τα τυρόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο 30' στους 200 βαθμούς C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου