Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Υγρό Κέικ Σοκολάτας με ελαιόλαδο (σουφλέ)

            
ή αλλιώς σουφλέ σοκολάτας
200 γρ.σοκολάτα extra bitter
2/3  κούπας παρθένο ελαιόλαδο (130 γρ.)
200 γρ.ζάχαρη (1 κούπα περίπου όχι γεμάτη)
4     αυγά
120 γρ.αλεύρι φαρινάπ
120 γρ χοντροκομμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)

 
                  
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
{Εξηγώ για το μπέν μαρί: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και πάνω της τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα ή σκεύος με τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύοντας πάνω από τον ατμό λιώνουμε τη σοκολάτα}

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα ανακατεύουμε
με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το τριμμένο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα 28 εκ.ή σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C για 25-30 λεπτά.
Μπορούμε να το βάλουμε και σε ατομικά φορμάκια για σουφλέ, αλλά θα πρέπει να τα ψήσουμε πολύ λιγότερο, περίπου 12 λεπτά.
Αν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε και το συνοδεύουμε με παγωτό ή με λιωμένη σοκολάτα.

10 σχόλια:

  1. Tέλειο τέλειο τέλειο!
    Το φτιάχνω κι εγω και το λατρεύω!!!
    Φιλάκια Μαράκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς Εύα το φτιάχνουμε συχνά και το εξαφανίζουμε. Ειδικά όταν το φτιάχνω σε βαθύ σκεύος(στυλ σουπιέρα), παίρνουμε τα κουτάλια και γίνεται μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρια μου λαχταριστο ειναι!!! αυτο μπορουμε να το
    φτιαξουμε στο thermomix;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. soulapapaf, φυσικά μπορούμε. Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και την τεμαχίζουμε στη ταχύτητα 10. Μετά ρυθμίζουμε στους 60 βαθμούς μαζί με το λάδι να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα κτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σ,ευχαριστω πολυ !! ειμαι λατρης της σοκολατας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/12/11 13:01

    Φανταστική συνταγή!! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αγοραστό!!
    Εμείς βάλαμε κομματάκια κουβερτούρας στο εσωτερικό και έγινε ακόμα πιο υγρό και νόστιμο μέσα !!
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/3/15 13:55

    πολύ ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα .Αν δεν βάλουμε αμύγδαλο τριμμένο, πρέπει να το αντικαταστήσω με περισσότερο αλεύρι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα .Αν δεν βάλουμε αμύγδαλο τριμμένο, πρέπει να το αντικαταστήσω με περισσότερο αλεύρι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν χρειάζεται να προσθέσεις περισσότερο αλεύρι, απλά εγώ δεν το έχω γράψει σωστά και θα το διορθώσω, το αμύγδαλο αν θέλουμε να προσθέσουμε, πρέπει να είναι χοντροκομμένο και όχι αλεύρι αμυγδάλου. Αν θέλεις να το παραλείψεις μπορείς χωρίς να προσθέσεις περισσότερο αλεύρι.

      Διαγραφή