Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ


Ποιος δεν ξέρει τα τυροπιτάρια; και μάλιστα τα τυροπιτάρια Ευβοίας; 
Με μια παραδοσιακή συνταγή του τόπου μου λοιπόν θα ξεκινήσω να γράφω σε αυτό το νεοσύστατο blog.
Κάθε φορά που η μανούλα μου έφτιαχνε πίτες, πάντα κρατούσε φύλλο για να κάνει στα γρήγορα μερικά τυροπιτάρια, να φάμε μέχρι να βγει η πίτα.
Αυτή την νόστιμη πίτα αξίζει να την φτιάξετε, είναι τόσο νόστιμη και τραγανή, ιδανική για ένα πλούσιο πρωινό, για ένα χορταστικό δεκατιανό και φυσικά για να απολύτως γευστικό συνοδευτικό, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα πλήρες γεύμα.


Τυροπιτάρια

Υλικά:
520 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
290 γρ νερό
20 γρ λάδι
1 κουτ/κι αλάτι
Για την γέμιση:
300-400 γρ. φέτα τριμμένη

Δημιουργία
Ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά ή στο χέρι αν θέλουμε και αφήνουμε το ζυμάρι 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και χωρίζουμε την ζύμη μας σε 8-10 μπαλάκια. 
Ανοίγουμε  κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο με έναν πλάστη.
Ρίχνουμε σε κάθε φύλλο τριμμένη φέτα εδώ κι εκεί και διπλώνουμε σε τετράγωνο φάκελο. 
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει, ρίχνουμε ένα ένα τα τυροπιτάρια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκινήσουν και από τις δυο πλευρές.

4 σχόλια:

  1. Πωπω πεθαίνω βρε παιδι μου, αλλά το τηγάνισμα... θέλω να το αποφεύγω! Πολυ ωραίες οι συνταγές σου! Σε παρακολουθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/12 10:42

    Ευβοιωτικες ωραιες συνταγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή