Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Φριτάτα με σπαγγέτι στο φούρνο


Υλικά
125 γρ.μανιτάρια ψιλοκομμένα
125 γρ.φέτες ζαμπόν σε λωρίδες
1  πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
6  αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα light
125 γρ.σπαγγέτι βρασμένο και ψιλοκομμένο
2  κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
30 γρ.βούτυρο

Δημιουργία
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν. Ανακατεύουμε καλά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Σε μικρό μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα ή το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σπαγγέτι, τον μαϊντανό και το μείγμα με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος 23 εκ. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου