Ζωή χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται και λόγω της οικονομικής κρίσης, ενα γλυκάκι σαν αυτό φούλ στη σοκολάτα είναι ότι πρέπει για να μας γλυκάνει τις πίκρες.
Το έφτιαξα λοιπόν και έγινε τέλειο!!!
Υλικά
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ.ζάχαρη (1 κούπα και 1/4 της κούπας)
100 γρ βούτυρο φυτικό
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
4 αυγά
1 βανίλια
80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
180 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Για το γλάσο:
80 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ.μαργαρίνη
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
1 βανίλια
Δημιουργία
Σε μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ,το αλάτι και την βανίλια.
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια σπατουλα.
Στην συνέχεια ενσωματώνουμε , ρίχνοντας μικρές ποσότητες, το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα απαλό ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε παραληλόγραμμο ταψί 34 Χ 22 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 20 -25 λεπτά περίπου.
Στα 15 λεπτά ψησίματος, ελέγχουμε το μείγμα βάζοντας το μαχαίρι σε δύο σημεία, στο κέντρο και στην άκρη.
Το μπράουνις είναι έτοιμο όταν το μείγμα στην άκρη είναι στεγνό και στο κέντρο υγρό.
Αν είναι και τα δύο σημεία υγρά, αφήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά στο φούρνο.
Οταν κρυώσει γαρνίρουμε με το γλάσο που γίνεται ως εξης:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν, χωρίς να βράσουν, ανακατεύοντας συγχρόνως.
Προσθέτουμε αμέσως την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και σβήνουμε την φωτιά.
Καθώς το κατσαρολάκι είναι πάνω στο ζεστό μάτι, αφήνουμε να λιώσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και να ενσωματωθεί πλήρως.
Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε το γλυκό, αφού κρυώσει, σε τετράγωνα κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το πλούσιο σοκολατένιο γλυκό μας, όσο η σοκολάτα είναι ρευστή και τρέχει ακόμη!
Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε από πριν το γλυκό και να ετοιμάσουμε το γλάσο την τελευταία στιγμή, ώστε να είναι ζεστό!
Σερβίρουμε το γλυκό στα πιάτα και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με όσο ζεστό γλάσο επιθυμούμε.
Σκέτη απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου