Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Σεράνο

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Λίτσα.
Συνηθίζει να την φτιάχνει στη γιορτή της γιατί βγάζει αρκετά κομμάτια για τους καλεσμένους της και είναι συγχρόνως απίστευτα νόστιμη και εντυπωσιακή.
Υλικά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια φαρινάπ
2 φλυτζάνια σπορέλαιο
6 κουταλιές σούπας κακάο
10 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 garni σοκολάτα(2 φακελάκια τα οποία κτυπάμε με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας)
 &  κουβερτούρα σε νιφάδες για τη διακόσμηση
  

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη (όχι γεμάτα)
2,5 φλυτζάνια νερό-λίγο λεμόνι


Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την βανίλια και το μπέϊκιν. Κτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν, ενσωματώνουμε το σπορέλαιο εναλλάξ με το αλεύρι-κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ με τη βανίλια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψί Νο 36 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι για να γίνει χλιαρό, βράζοντας όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
Κτυπάμε το garni σε σαντιγύ και στρώνουμε πάνω απο το παντεσπάνι.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας αν θέλουμε και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ Vasiliki μου, να είσαι καλά και να έχεις κι εσύ την καλύτερη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή