Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Λίτσα.
Συνηθίζει να την φτιάχνει στη γιορτή της γιατί βγάζει αρκετά κομμάτια για τους καλεσμένους της και είναι συγχρόνως απίστευτα νόστιμη και εντυπωσιακή.
Υλικά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια φαρινάπ
2 φλυτζάνια σπορέλαιο
6 κουταλιές σούπας κακάο
10 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 garni σοκολάτα(2 φακελάκια τα οποία κτυπάμε με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας)
& κουβερτούρα σε νιφάδες για τη διακόσμηση
ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη (όχι γεμάτα)
2,5 φλυτζάνια νερό-λίγο λεμόνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την βανίλια και το μπέϊκιν. Κτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν, ενσωματώνουμε το σπορέλαιο εναλλάξ με το αλεύρι-κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ με τη βανίλια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψί Νο 36 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι για να γίνει χλιαρό, βράζοντας όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
Κτυπάμε το garni σε σαντιγύ και στρώνουμε πάνω απο το παντεσπάνι.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας αν θέλουμε και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
Συνηθίζει να την φτιάχνει στη γιορτή της γιατί βγάζει αρκετά κομμάτια για τους καλεσμένους της και είναι συγχρόνως απίστευτα νόστιμη και εντυπωσιακή.
Υλικά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια φαρινάπ
2 φλυτζάνια σπορέλαιο
6 κουταλιές σούπας κακάο
10 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 garni σοκολάτα(2 φακελάκια τα οποία κτυπάμε με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας)
& κουβερτούρα σε νιφάδες για τη διακόσμηση
ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη (όχι γεμάτα)
2,5 φλυτζάνια νερό-λίγο λεμόνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την βανίλια και το μπέϊκιν. Κτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν, ενσωματώνουμε το σπορέλαιο εναλλάξ με το αλεύρι-κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ με τη βανίλια. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψί Νο 36 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι για να γίνει χλιαρό, βράζοντας όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
Κτυπάμε το garni σε σαντιγύ και στρώνουμε πάνω απο το παντεσπάνι.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας αν θέλουμε και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
kali kai glykia xronia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Vasiliki μου, να είσαι καλά και να έχεις κι εσύ την καλύτερη χρονιά.
ΑπάντησηΔιαγραφή