Μερικές φορές, με το τροχάδην που κάνω κατά την διάρκεια της μέρας, έχω ελάχιστο χρόνο για μαγείρεμα . Σ' αυτές τις περιπτώσεις σκαρφίζομαι κάτι εύκολο που να με βολεύει και συγχρόνως να χρησιμοποιήσω κάποια υλικά, που πρέπει να καταναλωθούν για να μην πεταχτούν.
Αυτή την φορά ήθελα να καταναλώσω τα ασπράδια, που ήταν κατάλοιπο κάποιας άλλης συνταγής και την ρόκα που υπάρχει σε αφθονία στον κήπο μου. Τα ασπράδια, έχω να πω, ότι πλουτίζουν μια ομελέτα, η οποία μπορεί να έχει ένα κρόκο μόνο και όσα ασπράδια θέλουμε και με αυτό τον τρόπο να γίνει διαιτητική και χωρίς χοληστερίνη.
Έτσι κατασκευάστηκε αυτή η γευστικότατη μακαρονομελέτα, ή οποία τελικά κέρδισε τις εντυπώσεις, με την ρόκα να πρωταγωνιστεί και να κλέβει την παράσταση!!!.
Μακαρονομελέτα στο φούρνο με ρόκα και τυρί
Υλικά1/2 κιλό πένες
300 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
(χρησιμοποίησα γαλλική creme fraishe 15%, η οποία είναι απίθανη και την βρίσκω στο carefour. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα για αυτή την απίθανη κρέμα επισκεφθείτε το tastefull. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι)
3 αυγά
4 ασπράδια
1 ματσάκι ρόκα
1 πιπεριά
400 γρ τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente για 8 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι.
Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μέτριο ταψί. Πλένουμε την ρόκα, αφαιρούμε τα πολλά κοτσάνια και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. To ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε τα λαχανικά και το μισό τυρί πάνω από τις πένες και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά και τα ασπράδια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Αδειάζουμε τα αυγά πάνω από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν τα μακαρόνια στην επιφάνεια.
Καλημέρα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν εγώ προτείνω να βρίσκεσαι συνέχεια επί τροχάδην, πειράζει; Άμα είναι να εμπνέεσαι τέτοιες συνταγές αξίζει τον κόπο πιστεύω!
Ρόκα σε ομελέτα;;; Μ' αρέσει πολύ!! Φιλιά!
Αχ!!όχι!! δεν θα το αντέξω το πολύ τροχάδην, όταν θα έχω περισσότερο χρόνο θα εφευρίσκω διάφορα.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μπράβο Μαρία μου πολύ ωραία συνταγή και πρωτότυπη!!!Καλή σου μέρα, φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, σ'ευχαριστώ πολύ, ήταν τέλεια για μένα.
ΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα Μαρία μου!!!Πολύ ωραία η συνταγή σου...λέω να την κάνω το Σαβ/κο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει, να μου πεις αν έχω δίκιο.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Μ αρέσει πολύ ο συνδιασμός των ζυμαρικών με την ρόκα:) Σίγουρα θα έγινε νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απίθανος συνδυασμός και είχε πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
ΔιαγραφήKαλησπέρα κι από 'μένα! Φαίνεται τέλεια η μακαρονομελέτα σου! Μπαίνει στ' αγαπημένα για να τη φτιάξω προσεχώς! Για σήμερα έχω φτιάξει τις φακές με τα λουκάνικα που είχες αναρτήσει λίγο καιρό πριν! Πολύ ωραία συνταγή κι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι Mari μου και καλή όρεξη!
Α!!!πολύ ωραίες οι φακές με τα λουκάνικα!! μπράβο!! που τα έφτιαξες.
ΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!!
Α!!πολύ ωραίες οι φακές με τα λουκάνικα!!μπράβο!!που τις έφτιαξες.
ΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!!
Βρίσκω πολύ πρωτότυπη την πινελιά της ρόκας μέσα στην μακαρονο-ομελέτα, και το όλο πιάτο δελεαστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι!
Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ, καλό τριήμερο Έλενα.
ΔιαγραφήΦιλιά
Αχ όπου και να γυρίσω βλέπω μακαρόνια, δεν αντέχω άλλο, είμαι σε "νηστεία" απο μακαρόνια και μου τρέχουν τα σάλια! Τέλεια η συνταγή Μαρία μου, φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Έρη δύσκολο πράγμα η νηστεία, εύχομαι σύντομα να μπορείς να τρως ότι θες.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά, καλά κούλουμα
Μου αρέσει η προσθήκη της ρόκας σε αυτή την ομελέτα. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου Μαρί μου. Να έχεις μια Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για την ρόκα, μου αρέσει πολύ και όπου μπορώ την χρησιμοποιώ.
ΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή.
Πολύ λαχταριστή! Η ρόκα θα του δίνει ιδιάιτερη γεύση, μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή Μαράκι:)
Δίνει πραγματικά ιδιαίτερη γεύση Μαρία, γευστικότατη έγινε.
ΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή
Se ve impresionante!!
ΑπάντησηΔιαγραφήQue rico :D
Un besito linda
http://janakitchen.blogspot.com