Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μπιφτέκια ψητά



Το τσικνίσαμε λιγουλάκι εχθές, έτσι για το καλό!! και ήπιαμε και ένα κρασάκι, έτσι να πάνε οι πίκρες κάτω!!! μα πολύ κάτω!!!
Εξάλλου "οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου" που έλεγε συχνά και ο αγαπημένος μου πατέρας και έγραψε στους ψαλμούς του ο Δαβίδ, χαρίζοντας στο ποτό αυτό την αιωνιότητα.
Κρασάκι!! θαυμάσιο αγχολυτικό!! και όχι μόνο!! έχει ζηλευτή θεραπευτική αξία και ξεχωριστή χρησιμότητα για τον οργανισμό, αρκεί να μην γίνετε κατάχρηση βέβαια.
Στην υγεία σας λοιπόν και άσπρο πάτο!!
Μπιφτέκια ψητά



Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
5 φρυγανιές μικρές σταρένιες
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πιπεριά μέτρια πράσινη
4 κλωναράκια μαϊντανό
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Δημιουργία
Στο μπολ ενός μπλέντερ (εγώ κλασικά thermomix) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά. Δηλαδή το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τις φρυγανιές, την πιπεριά πλυμένη και κομμένη σε κομμάτια, τον μαϊντανό πλυμένο, το σκόρδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και τα πολτοποιούμε στο turbo.
Αν το μπλέντερ είναι μεγάλο ρίχνουμε και τον κιμά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ζυμωθούν καλά.
Αν όχι, βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και αδειάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα, έτσι ώστε το μείγμα να αλλάξει χρώμα και να γίνει ομοιόμορφο.
Από δω και πέρα καλό θα είναι να μείνει ο κιμάς για αρκετές ώρες στο ψυγείο, για να ενωθούν όλες οι γεύσεις, αλλά αν δεν έχουμε χρόνο πλάθουμε μπιφτέκια σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν.
Από το δικό μου το μενού, δεν θα μπορούσε να λείψει το γλυκό, για την επισφράγιση του δείπνου.
Έτσι έφτιαξα κέικ με γιαούρτι, λεμόνι και σοκολάτα, αλλά γι'αυτό θα τα πούμε προσεχώς!!



24 σχόλια:

  1. Και του χρόνου, με το καλό! Έχεις δίκιο όσο μένει ο κιμάς στο ψυγείο οι γεύσεις δυναμώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική επίσης, να είμαστε καλά και του χρόνου.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά για τη χτεσινή ημέρα Μαρία! Τα μπιφτέκια μ' αρέσουν πολύ και χαίρομαι ότιαν βλέπω διαφορετικές παραλλαγές! Η προσθήκη πιπεριάς πραγματικά πολύ εμπνευσμένη! Το γλυκό στο τέλος τι το ήθελες και μας το έβαλες;;; Ανυπομονούμε για τη συνταγή! Φιλιά καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης χρόνια πολλά Ερμιόνη, η πιπεριά πραγματικά δίνει το απίθανο άρωμά της. Όσο για το γλυκό, είναι απαραίτητο συμπλήρωμα.Φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Και του χρόνου Μαρία μου!!!!Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη και του χρόνου να είμαστε καλά.

      Διαγραφή
  4. Kαι του χρόνου,να είμαστε όλοι καλά!
    Μπιφτεκάκια κι εμείς στη γάστρα,για να προσαρμοστώ μετά την επιστροφή.
    Κρασάκι λίγο και κόκκινο,άλλωστε ο τόπος το προσφέρει πλουσιοπάροχα.
    Το γλυκάκι το ζήλεψα....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ελένη και του χρόνου. Τα μπιφτεκάκια στη γάστρα γίνονται λουκούμι και απαραίτητο συνοδευτικό το κρασάκι, ειδικά το κόκκινο κάνει καλό στην καρδιά. Το γλυκό όταν το βάλω θα το φτιάξεις.
      Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Και του χρόνου Mari!!!!
    Δεν είχα ιδέα ότι είναι καλύτερα να μπαίνει το μείγμα για κάποιες ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη φορά θα τα φτιάξω έτσι!

    Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, επίσης και του χρόνου. Να τα φτιάξεις τα μπιφτεκάκια είναι νόστιμα.
      Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου και του χρόνου!!!Μου αρέσει η πιπεριά στα μπιφτέκια πολύ!!!Το υπέροχο γλυκάκι σου περιμένω...!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ επίσης Ελένη, το γλυκάκι έρχεται. Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Μαράκι μου, καλά κάνατε και το τσικνίσατε και ήπιατε και το κρασάκι σας, αυτές οι όμορφες οικογενειακές στιγμές είναι τελικά που αξίζουν!
    Και του χρόνου!!!!
    Το "προσεχώς" το περιμένουμε εναγωνίως!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου Έλενα με τους αγαπημένους μας να περάσουμε καλά.
      Το γλυκό σου το αφιερώνω σύντομα!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Και του χρόνου Μαρία μου να τα πιείτε πάλι. Το κρασάκι κάνει καλό και μας ζεσταίνει την καρδιά

    Ωραία τα μπιφτέκια σου, αν και απόγευμα τα ζήλεψα.
    Το γλυκό δε το ήθελα τώρα με τον καφέ μου.

    Φιλιά & καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε καλά Μάριον και του χρόνου με καλύτερες μέρες. Φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Και του χρόνου με υγεία!
    Το κόκκινο κρασί πόσο νόστιμα παντρεύεται με τα κρεατικά και ιδίως τα ψητά!
    Τα μπιφτέκια σου μια ενδιαφέρουσα και νόστιμη παραλλαγή, που θα δοκιμαστεί.

    Καλό Σ/Κ Μαρί.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, το κρασί είναι το μόνο ποτό που πίνω. Τα μπιφτέκια έγιναν πολύ νόστιμα, οπότε τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
      Καλό βράδυ και καλή βδομάδα πλέον.

      Διαγραφή
  10. Kαι του χρόνου σ ευχαριστώ πολύ για το βραβείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και του χρόνου να είσαστε καλά να το ξανατσικνήσετε. Αγαπημένα φαγητό τα μπιφτέκια, μικρών και μεγάλων.Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, επίσης. Τα μπιφτέκια αρέσουν σ'όλους, γι'αυτό κάθε φορά εμπλουτίζονται με διαφορετικό τρόπο.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. δεν σπανε τα μπιφτεκια ετσι??ειναι σφιχτα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να σπάσουν; μια χαρά είναι και πολύ νόστιμα!!

      Διαγραφή