Ο πουρές αυτός προέκυψε σε μια προσπάθεια να αλλάξω την συνηθισμένη του γεύση και σε πολύ μεγάλο βαθμό πέτυχε, αφού με ρώτησε ο γιος μου: μαμά τι έχει μέσα ο πουρές;
Σκέφτηκα.... να του το πω; να μην του το πω; (φοβούμενη ότι δεν θα τον φάει) και τελικά το είπα!! "μήλο έχει αγόρι μου"
" μα γιατί έβαλες μήλο στον πουρέ;" "δεν σου αρέσει;" απάντησα με ερώτηση εγώ, " μου αρέσει αλλά θέλω να έχει μόνο πατάτα".
Βλέπετε τα παιδιά δεν επιδέχονται πολλές αλλαγές σε φαγητά που έχουν συνηθίσει και είναι δεδομένα γι' αυτά.
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβαίνει και σε κάποιους από μας τους μεγάλους .
Υπάρχουν άνθρωποι που θα έβαζαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε πειρασμό τον ουρανίσκο τους και άλλοι που θα προτιμούσαν πιο οικεία αγαπημένα πιάτα.
Προσωπικά προτιμώ τις περιπετειώδης γεύσεις, γι΄αυτό όταν βρίσκω την ευκαιρία δεν την αφήνω να πάει χαμένη.
'Έτσι θεωρώ ότι μερικές φορές, με αυτό τον τρόπο, δημιουργώ λαχταριστούς πειραματικούς συνδυασμούς, που τις περισσότερες φορές μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι καλύτερες βέβαια γαστριμαργικές εμπειρίες, προσφέρονται αδιαμφισβήτητα σε εξωτικά ή μη ταξίδια.
Εκεί πλέον τα πρωϊνά, τα γεύματα, τα δείπνα είναι μια πολιτισμική εμπειρία.
Όμως, είτε σας αρέσουν οι συνηθισμένες γεύσεις, είτε οι γαστριμαργικές εμπειρίες, σίγουρα "μια δοκιμή θα σας πείσει."
Υλικά
900 γρ πατάτες
500 γρ μήλα
50 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, αφήνουμε να βράσουν, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέταρτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε κάθε τέταρτο στη μέση.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα κομμάτια του μήλου σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την μισή κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με την πρέσα πατάτας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σκέφτηκα.... να του το πω; να μην του το πω; (φοβούμενη ότι δεν θα τον φάει) και τελικά το είπα!! "μήλο έχει αγόρι μου"
" μα γιατί έβαλες μήλο στον πουρέ;" "δεν σου αρέσει;" απάντησα με ερώτηση εγώ, " μου αρέσει αλλά θέλω να έχει μόνο πατάτα".
Βλέπετε τα παιδιά δεν επιδέχονται πολλές αλλαγές σε φαγητά που έχουν συνηθίσει και είναι δεδομένα γι' αυτά.
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβαίνει και σε κάποιους από μας τους μεγάλους .
Υπάρχουν άνθρωποι που θα έβαζαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε πειρασμό τον ουρανίσκο τους και άλλοι που θα προτιμούσαν πιο οικεία αγαπημένα πιάτα.
Προσωπικά προτιμώ τις περιπετειώδης γεύσεις, γι΄αυτό όταν βρίσκω την ευκαιρία δεν την αφήνω να πάει χαμένη.
'Έτσι θεωρώ ότι μερικές φορές, με αυτό τον τρόπο, δημιουργώ λαχταριστούς πειραματικούς συνδυασμούς, που τις περισσότερες φορές μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι καλύτερες βέβαια γαστριμαργικές εμπειρίες, προσφέρονται αδιαμφισβήτητα σε εξωτικά ή μη ταξίδια.
Εκεί πλέον τα πρωϊνά, τα γεύματα, τα δείπνα είναι μια πολιτισμική εμπειρία.
Όμως, είτε σας αρέσουν οι συνηθισμένες γεύσεις, είτε οι γαστριμαργικές εμπειρίες, σίγουρα "μια δοκιμή θα σας πείσει."
Πουρές πατάτας με σάλτσα μήλου και τυρί
Υλικά
900 γρ πατάτες
500 γρ μήλα
50 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, αφήνουμε να βράσουν, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέταρτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε κάθε τέταρτο στη μέση.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα κομμάτια του μήλου σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την μισή κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με την πρέσα πατάτας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τον πουρέ σε μικρά βουτυρωμένα πυρίμαχα μπολ, προσθέτουμε τρεις φέτες μαλακό τυρί που λιώνει(τύπου camembert, reblochon ή άλλο) και βάζουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τον πουρέ πατάτας ζεστό ως συνοδευτικό ή ως κυρίως πιάτο.
Υπέροχο θα το δοκιμάσω άμεσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου πεις Ξανθή αν σου άρεσε.
ΔιαγραφήΕμένα με ξέρεις, ότι διαφορετικό πρώτη και καλύτερη θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για γεύσεις που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, και ο πουρές σου με ενθουσίασε!
Φιλιά!
Έτσι Έλενα, εξάλλου αν δεν δοκιμάσουμε πως θα μάθουμε;
ΔιαγραφήΔεν μπορω να φανταστω το συνδυασμό αλλα μου φαινεται πολυ πολυ ενδιαφερον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει πολύ ενδιαφέρον γευστικά
ΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικό! Σαν συνοδευτικό κρέατος πρέπει να είναι υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο ειδικά αν επιλέξεις και μήλα που σου αρέσουν γευστικά (ξινόμηλα ή πιο γλυκά).
ΔιαγραφήΦαίνεται πολύ καλό!Δεν έχω φάϊ ποτέ!Θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γευστική εμπειρία πιστεύω δεν πάει χαμένη ποτέ.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!Εννοείται ότι μπαίνει στα υπ' όψιν!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά να το δοκιμάσεις και πιστεύω τελικά ότι θα σου αρέσει.
ΔιαγραφήΕμενα πάντως μ'επεισε που τρελλαινομαι για πειραματα!Θα δοκιμαστει οπωσδηποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία, επειδή είναι κάπως ιδιαίτερο θέλω να μου πεις εντυπώσεις.
ΔιαγραφήYour blog is so great, fabolous!
ΑπάντησηΔιαγραφήI invite you to visit my blog.
Follow each other?
Kisses from Spain
http://janakitchen.blogspot.com
Ευχαριστώ πολύ Jana, χάρηκα για την γνωριμία. Στην Ισπανία δεν έχω έρθει ποτέ αλλά κάποια στιγμή θέλω να έρθω.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Φαίνεται πολύ καλό, θα το δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Βάσω, πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!!
ΔιαγραφήΚαι εγώ θα το δοκιμάσω αλλά να σου πω σκέφτομαι λιγότερα μήλα.. Πάντως φαίνεται τέλειος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρι μην τα φοβάσαι τα μήλα, να τα βάλεις όλα για να δεις και την διαφορά!!
ΔιαγραφήΚαι εγώ θα το δοκιμάσω...πριν δω τα υλικά φανταζόμουν ότι μιλάμε για λιγουλάκι μήλο..αλλά εσύ μας λες μισό κιλό....Ε, με ιντριγκάρισες τώρα, θα σκάσω αν δεν το κάνω...χαχαχαχ!! Θα επανέλθω με εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη ή την κάνουμε την διαφορά ή δεν την κάνουμε!! πρέπει να το αισθανθούμε το μήλο!!όπως και να'χει περιμένω να μου πεις.
Διαγραφή