Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να καταλάβουμε ότι μπορεί να αλλάξει γεύση, ανάλογα με το γούστο μας και τις περιστάσεις: με φυστίκια, εκχύλισμα πορτοκαλιού, καρύδια, λεμόνι κτλ.
Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να δώσουν μια ιδιαίτερη γευστική και γιορτινή νότα.
Αμυγδαλωτά rose
Υλικά
3 κούπες λεπτοαλεσμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
ρόζ ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
Για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
καραμελόχαρτα
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, αναμιγνύοντας τα αμύγδαλα σε σκόνη, ζάχαρη άχνη και χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρωματίζουμε έντονα ή απαλά ανάλογα με τα γούστα μας).
Προσθέτουμε σταδιακά τα ασπράδια και το ροδόνερο, μέχρι να διαμορφωθεί μια ομοιόμορφη μπάλα.
Βρέχουμε τα χέρια μας με ροδόνερο και πλάθουμε χωρίς να σφίγγουμε υπερβολικά (είναι ωραίο να έχουν ρωγμές) μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού ή βερίκοκου.
Ρολάρουμε τα μπαλάκια μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα.
Πατάμε ελαφρώς και καρφώνουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε 10 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Ξετρελάθηκα με το χρώμα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω είναι υπέροχο κερασματάκι για τις γιορτές!
Φιλάκια, καλό μήνα!
πραγματικά δείχνουν υπέροχα, θέλω μόνο να διευκρινήσετε αν τα ψήνετε μέσα στις χάρτινες βάσεις ή τοποθετουνται μετα το ψήσιμο, ευχαριστώ πολύ
ΔιαγραφήΑνώνυμε τα έψησα μέσα στα χαρτάκια, τα οποία τα είχα τοποθετήσει μέσα σε ειδικό ταψί για μάφινς με θήκες. Σ'ευχαριστώ κι εγώ.
ΔιαγραφήΦοβερή η ιδέα σου και πολύ γιορτινή,ότι πρέπει για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!
Υπέροχα αλλά αμφιβάλλω αν θα μείνουν για κέρασμα....και με αρωμα τριαντάφυλλο χλωμότατο...για να καταλάβεις έχω πακέτο λουκουμάκια τριαντάφυλλο και τα χτυπάω κάθε βράδυ.....Αστα να πάνε...χαχαα! Φυλλάσονται για φτιάξιμο και ο Θεός βοηθός....! Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία ιδέα το χρωμάτισμα των αμυγδαλωλών! Και για τις γιορτές και για ιδιαίτερες εκδηλώσεις (βαφτίσεις, αρραβώνες, κλπ)
ΑπάντησηΔιαγραφήαμυγδαλωτών βέβαια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ.ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΑΔ ΑΥΓΟΥ?.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα παραλλαγή και τρόπος παρασκευής. Εγώ τα ξέρω κάπως διαφορετικά αλλά τα δικά σου είναι όντως πολύ πιό εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα αμυγδαλωτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κέρασμα σου Μαρία μου! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία που είναι Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου. Πολύ ωραίο κέρασμα και με ωραία εμφάνιση.
Μπράβο !
ΑΑΑΑΑ Ωραιαααα γεια στα χερακια σου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά ένα "φίνο" κέρασμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάνια
kanenas omws den mas eipe oti ta eftiakse
ΑπάντησηΔιαγραφή