Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλωτά rose



Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να καταλάβουμε ότι μπορεί να αλλάξει γεύση, ανάλογα με το γούστο μας και τις περιστάσεις: με φυστίκια, εκχύλισμα πορτοκαλιού, καρύδια, λεμόνι κτλ.
Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να δώσουν μια ιδιαίτερη γευστική και γιορτινή νότα.


Αμυγδαλωτά rose


Υλικά
3 κούπες λεπτοαλεσμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
ρόζ ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη


Για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
καραμελόχαρτα


Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, αναμιγνύοντας τα αμύγδαλα σε σκόνη, ζάχαρη άχνη και χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρωματίζουμε έντονα ή απαλά ανάλογα με τα γούστα μας).
Προσθέτουμε σταδιακά τα ασπράδια και το ροδόνερο, μέχρι να διαμορφωθεί μια ομοιόμορφη μπάλα.
Βρέχουμε τα χέρια μας με ροδόνερο και πλάθουμε χωρίς να σφίγγουμε υπερβολικά (είναι ωραίο να έχουν ρωγμές) μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού ή βερίκοκου.


Ρολάρουμε τα μπαλάκια μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα.


Πατάμε ελαφρώς και καρφώνουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε 10 λεπτά στους 150 βαθμούς.

15 σχόλια:

  1. Ξετρελάθηκα με το χρώμα τους!
    Νομίζω είναι υπέροχο κερασματάκι για τις γιορτές!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/8/12 20:22

      πραγματικά δείχνουν υπέροχα, θέλω μόνο να διευκρινήσετε αν τα ψήνετε μέσα στις χάρτινες βάσεις ή τοποθετουνται μετα το ψήσιμο, ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε τα έψησα μέσα στα χαρτάκια, τα οποία τα είχα τοποθετήσει μέσα σε ειδικό ταψί για μάφινς με θήκες. Σ'ευχαριστώ κι εγώ.

      Διαγραφή
  2. Φοβερή η ιδέα σου και πολύ γιορτινή,ότι πρέπει για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
    Μπράβο σου!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/12/11 15:58

    Υπέροχα αλλά αμφιβάλλω αν θα μείνουν για κέρασμα....και με αρωμα τριαντάφυλλο χλωμότατο...για να καταλάβεις έχω πακέτο λουκουμάκια τριαντάφυλλο και τα χτυπάω κάθε βράδυ.....Αστα να πάνε...χαχαα! Φυλλάσονται για φτιάξιμο και ο Θεός βοηθός....! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα το χρωμάτισμα των αμυγδαλωλών! Και για τις γιορτές και για ιδιαίτερες εκδηλώσεις (βαφτίσεις, αρραβώνες, κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμυγδαλωτών βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ.ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΑΔ ΑΥΓΟΥ?.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδιαφέρουσα παραλλαγή και τρόπος παρασκευής. Εγώ τα ξέρω κάπως διαφορετικά αλλά τα δικά σου είναι όντως πολύ πιό εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω τα αμυγδαλωτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο το κέρασμα σου Μαρία μου! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία που είναι Μαρία.
    Γεια στα χέρια σου. Πολύ ωραίο κέρασμα και με ωραία εμφάνιση.
    Μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΑΑΑΑ Ωραιαααα γεια στα χερακια σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/12/11 11:34

    Πραγματικά ένα "φίνο" κέρασμα!!!

    Μάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/2/12 10:58

    kanenas omws den mas eipe oti ta eftiakse

    ΑπάντησηΔιαγραφή