Γλυκοοοοοοό σήμερα επιτέλους, πολύ εύκολο και εντυπωσιακό!!
Προσέξτε τα δύο στρώματα.....ε!! λοιπόν εσείς θα κάνετε ένα μείγμα, αλλά θα έχετε δύο στρώσεις στο γλυκό σας, η μια με καρύδα στέρεη και ή άλλη με κρεμούλα τρεμουλιαστή.
Για να σερβίρετε το γλυκάκι θα χρειαστείτε υγρή καραμέλα, αλλά μπορείτε να βάλετε και ένα σιρόπι που σας αρέσει.
Την υγρή καραμέλα την φτιάχνετε πολύ εύκολα, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 150 γρ ζάχαρη, ρίχνετε μαζί μισή κούπα νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες χρυσές (όπως στη φωτό).
Μην αφήσετε να σκουρήνει πολύ, μόλις αρχίσει να σκουρήνει τότε ρίχνετε με προσοχή, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, 1/3 της κούπας βραστό νερό.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι να διαλυθεί η καραμέλα στο νερό και αφήνετε 3-4 λεπτά να βράσει το μείγμα και να πυκνώσει. Υπολογίστε ότι κρυώνοντας θα πήξει κι άλλο.
Αν παρ'όλα αυτά η πυκνότητά του όταν κρυώσει δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να το ξαναβράσετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί λίγο υγρό ακόμη.
Όπως ίσως καταλάβατε, τα δύο στρώματα δημιουργούνται, γιατί η καρύδα επιπλέει στο υγρό μείγμα και ανεβαίνει πάνω. Κάτω μένει το υγρό μείγμα το οποίο γίνεται κρέμα με το ψήσιμο.
Όπως και να έχει όμως, εμείς θα γλυκαθούμε σίγουρα, απολαμβάνοντας αυτό το γλυκάκι.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα (χρησιμοποιούμε το κουτί από το ζαχαρούχο για να μετρήσουμε ίδια ποσότητα γάλα).
125 γρ.τριμμένη καρύδα
4 αυγά
Για διακόσμηση
υγρή καραμέλα
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα και την καρύδα, ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί από σιλικόνη ή σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Πάντως εγώ που χρησιμοποίησα σιλικόνη μου κόλλησε λίγο στον πάτο, όταν το αναποδογύρισα. Γι αυτό θα έλεγα να βάλετε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα στον πάτο.
Τοποθετούμε το ταψί σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό, το οποίο το έχουμε βάλει ήδη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μετά από αυτό μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα και να το διακοσμήσουμε με υγρή καραμέλα.
Προσέξτε τα δύο στρώματα.....ε!! λοιπόν εσείς θα κάνετε ένα μείγμα, αλλά θα έχετε δύο στρώσεις στο γλυκό σας, η μια με καρύδα στέρεη και ή άλλη με κρεμούλα τρεμουλιαστή.
Για να σερβίρετε το γλυκάκι θα χρειαστείτε υγρή καραμέλα, αλλά μπορείτε να βάλετε και ένα σιρόπι που σας αρέσει.
Την υγρή καραμέλα την φτιάχνετε πολύ εύκολα, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 150 γρ ζάχαρη, ρίχνετε μαζί μισή κούπα νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες χρυσές (όπως στη φωτό).
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι να διαλυθεί η καραμέλα στο νερό και αφήνετε 3-4 λεπτά να βράσει το μείγμα και να πυκνώσει. Υπολογίστε ότι κρυώνοντας θα πήξει κι άλλο.
Αν παρ'όλα αυτά η πυκνότητά του όταν κρυώσει δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να το ξαναβράσετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί λίγο υγρό ακόμη.
Όπως ίσως καταλάβατε, τα δύο στρώματα δημιουργούνται, γιατί η καρύδα επιπλέει στο υγρό μείγμα και ανεβαίνει πάνω. Κάτω μένει το υγρό μείγμα το οποίο γίνεται κρέμα με το ψήσιμο.
Όπως και να έχει όμως, εμείς θα γλυκαθούμε σίγουρα, απολαμβάνοντας αυτό το γλυκάκι.
Φλάν με καρύδα
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα (χρησιμοποιούμε το κουτί από το ζαχαρούχο για να μετρήσουμε ίδια ποσότητα γάλα).
125 γρ.τριμμένη καρύδα
4 αυγά
Για διακόσμηση
υγρή καραμέλα
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα και την καρύδα, ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί από σιλικόνη ή σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Πάντως εγώ που χρησιμοποίησα σιλικόνη μου κόλλησε λίγο στον πάτο, όταν το αναποδογύρισα. Γι αυτό θα έλεγα να βάλετε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα στον πάτο.
Τοποθετούμε το ταψί σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό, το οποίο το έχουμε βάλει ήδη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μετά από αυτό μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα και να το διακοσμήσουμε με υγρή καραμέλα.
Τι ωραίο και νόστιμο που είναι! Και επειδή μου αρέσει η καρύδα, το βρίσκω ακόμα πιο ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Μαρί.
Ζ.
Ααααα.... το λατρεψα αυτο το γλυκάκι, φαίνεται τόσο καρυδο-καραμελένιο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι είναι υπέροχο!!!
Φιλιά!
Δείχνει υπέροχο πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει υπέροχο πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται πολύ ωραίο Μαρί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρύδα και τα καρυδένια είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Το δικό σου δείχνει υπέροχο Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και λαχταριστό, αλλά εύκολο δεν θα το έλεγα. Λίγο αγχώθηκα με την καραμέλα. Αλλά δεν το βάζω κάτω. Θα το ξαναδιαβάσω αύριο με πιό καθαρό μυαλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Και με καρύδα που μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία διαβάζεται φυσικά πανεύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η φωτογραφία το κάνει επίσης άκρως ενδιαφέρον, οπότε όλα τα υλικά τα διαθέτω, μένει η δοκιμή του και μάλιστα άμεσα.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Πολύ καλή σου μέρα.
Καλημέρα!! Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Πριν από λίγο μπήκα για πρώτη φορά στο blog σου και πραγματικά είδα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα! Μου άρεσαν ιδιαιτέρως τα αμυγδαλωτά τα ρόζ και το κότσι!! Keep going!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKitchen Stories, αν σου αρέσει η καρύδα να το δοκιμάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα θα το λατρέψεις σίγουρα όταν το φτιάξεις.
Λίλα ευχαριστώ.
Έρι είναι ωραίο και πολύ νόστιμο.
Vita αν σου αρέσει η καρύδα να το δοκιμάσεις.
Τι όμορφο γλυκάκι είναι αυτό? Το αποθήκευσα ήδη..χεχεχε, αυτό είναι πολύ ωραίο και για το κλείσιμο γεύματος τώρα στις γιορτές, ε? Πάει για δοκιμή σίγουρα. Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήSUPER!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακό και πρωτότυπο το γλυκό σου Μαρία!!!
Άμεση καταχώρηση :)
Φιλιά
καλημέρα
para-kelsoscooks , μην πτοείσαι είναι πανεύκολο, εν ανάγκη χρησιμοποίησε έτοιμη καραμέλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήmia maria, και σε εσένα αρέσει ή καρύδα; δοκιμή οπωσδήποτε.
Penelope, δοκίμασε και πες μου.
Χρυσαυγή, σε ευχαριστώ πάρα πολύ, θα τα λέμε πιστεύω.
Έφη σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύ γευστικό τελείωμα στο γεύμα.
gvarvakis,ευχαριστώ πολύ, μην το καταχωρήσεις μόνο!! να το φτιάξεις.
Πολύ εντυπωσιακό το γλυκό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά καια ευτυχισμένα.
Πολλά φιλιά