Η ρόκα μεγάλωσε στο λαχανόκηπο!! και είπα να φτιάξω μια σαλατούλα, απαραίτητη, για να συνοδεύσει τα κρέατα, που θα παρελάσουν σε λίγες μέρες στο τραπέζι μας.
Χοιρινό σε πρώτο πλάνο, αλλά και γαλοπούλα και κοτόπουλο ίσως, ότι κρέας και να είναι, απαραιτήτως θέλει τη σαλάτα του.
Προσωπικά μου άρεσε αυτή η σαλάτα, είναι δροσερή και πολύ ιδιαίτερα γευστική, σας αφήνω να την φτιάξετε και να την απολαύσετε.
Η ιδέα προέκυψε από το βιβλίο "Σαλάτες" της Μυρσίνης Λαμπράκη, με πολλές αλλαγές από μένα, για τεχνικούς λόγους.
Υλικά(για ένα μεγάλο μπολ)
2 μαρούλια
2 ματσάκια ρόκα
2 πορτοκάλια
1/3 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξυνόγαλο ή γιαούρτι σακούλας
Αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το μαρούλι και τη ρόκα και τα πλένουμε.
Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα σε κομμάτια μετρίου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για σαλάτες.
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα χωρίζουμε σε φέτες, βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους, αν έχουν, και όλη την άσπρη μεμβράνη που τα περικλείει. Τα τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά, το ξινόγαλο , το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα.
Αφού φτιάξαμε τη σαλάτα φίλοι μου, θα ήθελα να σας πω για κάποια βραβεία που μου χάρισαν τις τελευταίες μέρες.
Το πρώτο βραβείο μου το χάρισε η πολύ αγαπητή σε μένα Ερμιόνη, από το πολύ αξιόλογο blog the one with all the tastes
Το δεύτερο βραβείο μου το χάρισε η αγαπημένη φίλη vita, από το Κρήτη γαστρονομικός περίπλους και την λεβεντογέννα Κρήτη!!!!, που με ταξιδεύει κάθε φορά στην πολυαγαπημένη και αξιολάτρευτη Κρήτη.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τις δυο φίλες blogger και με τη σειρά μου χαρίζω κι εγώ τα βραβεία.
Χαρίζω λοιπόν αυτά τα πολύ όμορφα βραβεία, σε όλους τους blogger που θα μπουν και θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση (και δεν τα έχουν ήδη), γιατί πραγματικά πιστεύω ότι όλοι έχουν πολύ αξιόλογα και αγαπημένα blogs.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους σας
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!!!
Χοιρινό σε πρώτο πλάνο, αλλά και γαλοπούλα και κοτόπουλο ίσως, ότι κρέας και να είναι, απαραιτήτως θέλει τη σαλάτα του.
Προσωπικά μου άρεσε αυτή η σαλάτα, είναι δροσερή και πολύ ιδιαίτερα γευστική, σας αφήνω να την φτιάξετε και να την απολαύσετε.
Η ιδέα προέκυψε από το βιβλίο "Σαλάτες" της Μυρσίνης Λαμπράκη, με πολλές αλλαγές από μένα, για τεχνικούς λόγους.
Σαλάτα με πορτοκάλι και ξυνόγαλο
Υλικά(για ένα μεγάλο μπολ)
2 μαρούλια
2 ματσάκια ρόκα
2 πορτοκάλια
1/3 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξυνόγαλο ή γιαούρτι σακούλας
Αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το μαρούλι και τη ρόκα και τα πλένουμε.
Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα σε κομμάτια μετρίου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για σαλάτες.
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα χωρίζουμε σε φέτες, βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους, αν έχουν, και όλη την άσπρη μεμβράνη που τα περικλείει. Τα τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά, το ξινόγαλο , το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα.
Αφού φτιάξαμε τη σαλάτα φίλοι μου, θα ήθελα να σας πω για κάποια βραβεία που μου χάρισαν τις τελευταίες μέρες.
Το πρώτο βραβείο μου το χάρισε η πολύ αγαπητή σε μένα Ερμιόνη, από το πολύ αξιόλογο blog the one with all the tastes
Το δεύτερο βραβείο μου το χάρισε η αγαπημένη φίλη vita, από το Κρήτη γαστρονομικός περίπλους και την λεβεντογέννα Κρήτη!!!!, που με ταξιδεύει κάθε φορά στην πολυαγαπημένη και αξιολάτρευτη Κρήτη.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τις δυο φίλες blogger και με τη σειρά μου χαρίζω κι εγώ τα βραβεία.
Χαρίζω λοιπόν αυτά τα πολύ όμορφα βραβεία, σε όλους τους blogger που θα μπουν και θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση (και δεν τα έχουν ήδη), γιατί πραγματικά πιστεύω ότι όλοι έχουν πολύ αξιόλογα και αγαπημένα blogs.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους σας
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!!!
Μαράκι μου η σαλάτα σου και δροσερή είναι και νόστιμη και σίγουρα μπορεί να σταθεί όμορφα στο γιορτινό τραπέζι και να συνοδεύσει τα κρεατικά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι στις σαλάτες μου αρέσει πολύ, ξινόγαλα δεν έχω βάλει ποτέ, αλλά πιστεύω θα ταιριάζει όμορφα!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Θέλω ΚΑΙ σαλάτα, ΚΑΙ λάιτ σουφλέ ΚΑΙ εκίνα τα ροζουλιά γλυκάκια! Τα κόπιαρα όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού είναι το σχίλιό μου; Οεο; Ελεγα ότι θέλω και σαλάτα, και σουφλέ λάιτ και εκείνο το ροζουλί γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το πορτοκάλι στην σαλάτα Μαρί, και με την ρόκα θα πάει πολύ! Φιλιά πολλά, συγχαρητήρια για τα βραβεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα δοκιμασέ την θα σου αρέσει σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική ο blogger μας παιδεύει!! φυσικά κερνώ ότι θέλεις.
Έρι κι εμένα μου άρεσε η προσθήκη του πορτοκαλιού.
EXCELENTE RECETA MUY SALUDABLE ,EXQUISITA E IRRESISTIBLE,ABRAZOS
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ομορφη σαλατα, τελεια για το γιορτινότραπεζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι μου αρέσει πολύ στην πράσινη σαλάτα! Τρώω πολλές σαλάτες μέσα στην εβδομάδα. Καλοδεχούμενη η σαλατούλα σου Μαρί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα για το mail που μου έστειλες, αλλά είχα ένα θεματάκι με τον υπολογιστή.Η σαλάτα σου, μου αρέσει πολύ, ο συνδυασμός ρόκα πορτοκάλι είναι άπαιχτος
ΑπάντησηΔιαγραφήΡosita ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ γευστική σαλάτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη ευχαριστώ πολύ.
Κατερίνα πολύ καλά κάνεις και τρως πολλές σαλάτες, εγώ βλέπεις δεν μπορώ να τρώω αφειδώς.
Μανουσίνα δεν πειράζει κανένα πρόβλημα, αρκεί να σε βοήθησα.
Το πορτοκάλι τελικά ταιριάζει υπέροχα με τα "πράσινα". Ένας σεφ μου έχει δώσει και συνταγή για σως σαλάτας όπου μπαίνει μαρμελάδα πορτοκαλιού και είναι υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει η σαλάτα σου Μαρί και σε εμφάνιση και υποθέτω από τα υλικά και σε γεύση!
Vita, ταιριάζει όντως πάρα πολύ, ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή