Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σουφλέ σοκολάτας αλλά...... διαίτης



Τώρα αγαπημένοι μου φίλοι, δεν ξέρω τι να σας πω για αυτό το γλυκό?? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, να σας πω πολλά, πνίγομαι γενικώς και στη δουλειά και στο σπίτι, χρόνος κάτω του μηδενός δηλαδή. 
Το μόνο που ξέρω και μπορώ να σας πω επί τροχάδην, είναι ότι δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει βούτυρο και είναι πάρα πολύ νόστιμο!!! Αρκεστείτε λοιπόν σ' αυτά και φτιάξτε το κι εσείς, είναι σίγουρο ότι το μόνο που θα χάσετε, είναι οι θερμίδες ανά μερίδα γλυκού!!!.


Σουφλέ σοκολάτας διαίτης


Υλικά
2 αυγά
3 - 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέλι
1 γιαούρτι απλό 2% ή 0%
90 γρ μαύρη σοκολάτα
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
20 γρ αλεύρι
10 γρ κορν φλάουερ


Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα ατομικά ramequins 



και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά...... απολαύστε το!!!

18 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα το δοκιμάσω αφού είναι και διαίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Αφού είναι και ελαφρύ θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ένα νόστιμο γλυκάκι που θα δοκιμαστεί σήμερα κιολας!!! και είναι κ διαίτης :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειπες τις μαγικες λεξεις... και σοκολατα και διαιτης? Ο καλυτερος συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρακι μου τρεχουν τα σαλια,ειναι πολυ λαχταριστο το λαιτ σουφλε σου θα το δοκιμασω σιγουρα!!!
    Καλο απογευμα φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν λες "διαίτης" εννοείς ότι αν κάποιος το φάει όλο, δεν θα παχύνει;;;;;
    Ή θα φωνάξει τον κουφωματά για να φαρδύνει τις πορτες;;;

    Θα το δοκιμάσω και.... θα σου πω, κάποια στιγμή!
    Καλό Απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν είναι διαίτης, αλλά σίγουρα είναι yammy yammy!!!
    Τέλειο Μαράκι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ αρέσει το σουφλέ γενικώς όσο για το δικό σου φαίνεται πολύ δελεαστικό.Θα το δοκιμάσω σίγουρα.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/11/11 23:25

    Σοκο-σουφλεδάκι σε χρόνο dt! Αυτό θα γίνει σίγουρα μες την εβδομάδα! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκπληκτικό! Και όντως διαίτης με τόσο λίγο αλεύρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. LUCE EXQUISITO Y TENTADOR,AMO ÉSTA RECETA,ABRAZOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατερίνα, Ερμιόνη να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε προτείνω.

    Έλενα, Ελπινίκη ο συνδυασμός αυτός είναι δελεαστικός και τα λίγα λιπαρά δεν αφαιρούν από τη γεύση.

    Γωγούλα να το δοκιμάσεις, είναι πολύ γευστικό.

    Δύσπιστε, μη με πειράζεις!! αν το φας όλο θα πάρεις λιγότερες θερμίδες από τα άλλα σουφλέ κι έτσι αντί να παχύνεις 2 κιλά, θα παχύνεις μισό.

    Έλενα, Νάντια δοκιμάστε το επειγόντως!!

    Έφη για πες τι θα δεις!!!

    Vita ευχαριστώ πολύ.

    Rosita Vargas ευχαριστώ, χαιρετισμούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/2/12 14:22

    Σας χαιρετω :0)

    Οταν λέτε 1 γιαούρτι, πόσα γραμμαρια πρεπει να ειναι ?

    Πως μπορεί η πιο πανω συνταγη να γινει με Thermomix ?

    Ευχαριστώ
    Ελενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γιαούρτια αυτά Έλενα είναι 200 γρ συνήθως, οπότε 200 γρ θα βάλεις.
      Τώρα στο thermomix γίνεται πολύ εύκολα: θα τρίψεις την σοκολάτα στην ταχύτητα 9, στη συνέχεια ρυθμίζεις 4 λεπτά στους 60 βαθμούς για να λιώσει. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις 1 λεπτό στην ταχύτητα 5.
      Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/12 09:02

      Τι να πω ...

      Εντυπωσιασμένη απ'την γρήγορη ανταπόκριση σας...Θα τα φτιάξω το απογευμα και θα σας ενημερωσω αναλογως.

      Αναμένω και άλλες συνταγές διαίτης για cupcakes :)

      Φιλιά απο Κύπρο
      Ελενα

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλά, θα περιμένω νέα.
      Πολλούς χαιρετισμούς.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος16/1/13 17:02

    ωραιο φαινεται!εχω μια απορια με τα σουφλε τα αφηνω παραπανω στο φουρνο κ βγαινουν σαν κεικ αλλα φοβαμαι να τα βγαλω νωριτερα λογω αυγων.τι προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε είναι σίγουρο ότι την ώρα που είναι μέσα στο φούρνο το γλυκό προλαβαίνουν να παστεριωθούν τα αυγά, οπότε μην το φοβάσαι, μόνο όταν είναι τελείως ωμά τα αυγά υπάρχει πρόβλημα, κι αυτό όχι πολύ συχνά.

      Διαγραφή