Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μάφινς με μαρμελάδα πορτοκαλιού ή λεμονιού



Η εβδομάδα τελείωσε, δεν μπορώ να πω αισίως, γιατί κούραση πολύ, τρέξιμο πολύ, πίκρα πολύ, κι έτσι το γλυκάκι το χρειαζόμαστε μήπως γλυκαθούμε τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο.
Αυτό το αρωματικό κεκάκι το αγάπησα από την πρώτη στιγμή και του αξίζει. Η μαρμελάδα που έβαλα στη ζύμη έγινε από τα χεράκια μου, αλλά εσείς βέβαια μπορείτε να βάλετε και έτοιμη. Έχει πάρει το μάτι μου μια ωραία που κυκλοφορεί σε Σ/Μ με κομμάτια φρούτου μέσα. Με μαρμελάδα λεμόνι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα είναι άπαιχτο!! που λέμε στην καθομιλουμένη τέλος πάντων!  γι' αυτό θα το προγραμματίσω σύντομα.
Πάντως βολεύουν αυτά τα μικρά κέικ, είναι ατομικά μέσα στα χαρτάκια τους, μεταφέρονται εύκολα, αποθηκεύονται (αν μείνουν) ακόμη ευκολότερα και μας χαρίζουν μια όαση γεύσης στη δουλειά, στο σχολείο, στο ταξίδι, στο πρωινό, στο δεκατιανό και όπου ήθελε προκύψει.


muffins με μαρμελάδα πορτοκάλι


Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/3 της κούπας ζάχαρη (80 γρ)
1 κούπα γάλα (225 γρ)
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο (80 γρ)
2 αυγά
1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι(έβαλα πορτοκάλι)
1/4 κουταλάκι αλάτι


Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Τοποθετούμε σε 18 φορμάκια για μάφινς 18 θήκες χάρτινες.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και κτυπάμε με ένα σύρμα ή μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, τη μαρμελάδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το αλάτι μέχρι να πάρουμε ένα ενιαίο μείγμα.


Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.

Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

12 σχόλια:

  1. Μαρία η μαρμελάδα δεν πήγε στον πάτο με το ψήσιμο; Μάλλον όχι για να μην το αναφέρεις υποθέτω! Ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ αρεσουν πολύ τα εσπεριδοειδή σε γλυκα και ειδικά το λεμονι, οποτε σιγουρα θα μ αρεσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική η μαρμελάδα διαλύθηκε και ενσωματώθηκε μέσα στη ζύμη, έτσι έδωσε το άρωμα και τη γλύκα της και τα κομματάκια φρούτου που τυχόν υπήρχαν ήταν διάσπαρτα μέσα στο κέικ, κανένα πρόβλημα δηλαδή, ήταν τέλεια.

    Ελπινίκη αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή θα το αγαπήσεις το κεκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πωωω τι αφράτα που φαίνονται!!
    Είμαι σίγουρη ότι με μαρμελάδα λεμόνι θα είναι άπαιχτα αλλά και με το πορτοκάλι σούπερ θα σου γίνανε!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία τα μαφινς σου και μ αρεσει που βάζεις τη μαρμελάδα μέσα.
    Φιλια & καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πωπωπωπω..... και πίνω καφέ... και πόσο θα ήθελα ένα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι πρέπει για το καφεδάκι...και από άρωμα θα σκίζουν... Καλό Μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελαίνομαι για μαφινς. Βρήκα το σπιτάκι σου και μου άρεσαν οι συνταγές σου. Θα σου κλέψω πολλές!! Καλό σου μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Woo... muffins aromáticos una verdadera delicia,te quedaron esponjosos,que ganas de probar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαράκι θα είναι πολύ καλά!!!! πολύ ωραίος τρόπος για να χρησιμοποιήσει κάποιος μαρμελάδα (αν έχει φτιάξει πολύ...)
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραια και πρωτοτυπα τα κεκακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλενα σίγουρα θα τα δοκιμάσω και με μαρμελάδα λεμόνι!!

    Μάριον η μαρμελάδα τους δίνει περισσότερο άρωμα και γεύση απ'ότι ο χυμός ή το ξύσμα.

    Ζαχαρούλα όντως είναι απίθανο με το καφεδάκι.

    pansofix ευχαριστώ χαιρετισμούς πολλούς.

    Μάνια ευχαριστώ πολύ, να μου κλέψεις!!έχεις το ελεύθερο.

    Rosita ευχαριστώ πολύ, χαιρετισμούς πολλούς.

    Μανουσίνα πραγματικά είναι πολύ βολική συνταγή και συγχρόνως νόστιμη.

    Ειρήνη μου ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή