Είναι εντελώς αστείο το πόσο εύκολα γίνονται αυτά τα ζυμαρικά και επίσης είναι εντελώς εκπληκτικό το πόσο νόστιμα είναι.
Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή εντελώς τυχαία σερφάροντας στο διαδίκτυο. Η ονομασία τους μου κίνησε την περιέργεια και ψάχνοντας βρήκα στο "you tube" αρκετά βίντεο με την παρασκευή τους.
Από κει και πέρα δεν ήθελε ούτε χρόνο, ούτε κόπο, αλλά τρόπο κι έτσι το τόλμησα.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο κουζίνας για να γίνει πιο εύκολη ή διαδικασία.
Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές λύσεις κι εγώ βρήκα μια από αυτές. Χρησιμοποίησα ένα σουρωτήρι, αλλά επειδή ήταν βαθύ και θα ακουμπούσε στο νερό, αναγκάστηκα να το κρατάω ψηλά και να πιέζω, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι λίγο, πολύ λίγο, κουραστικό.
Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω ένα επίπεδο τρυπητό, το οποίο θα στέκεται στα χείλη της κατσαρόλας ή ένα επίπεδο τρίφτη με μικρές οπές.
Εκτός αν κάνω ταξιδάκι στη Γερμανία (το εύχομαι!!!) και προμηθευτώ επί τη ευκαιρία το αυθεντικό εργαλείο.
Τέλος πάντων φρούδες ελπίδες!!!
Αυτά τα εύκολα σπιτικά ζυμαρικά είναι πάρα πολύ γευστικά και το πέρασμά τους από το τηγάνι τους δίνει μια ιδιαίτερη γευστική νότα. Είναι σίγουρο ότι θα τα ξαναφτιάξω σύντομα.
Ζυμαρικά speatzle
Υλικά
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι άσπρο
3/4 της κούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
Δημιουργία
Κτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ κτυπάμε συγχρόνως με ένα σύρμα.
Θα πάρουμε ένα χυλό, ο οποίος είναι κολλώδης και ελαστικός.
Αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες και ρίχνουμε εκεί το 1/3 από τη ζύμη.
Κρατάμε το σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα και με μια σκληρή σπάτουλα πιέζουμε σέρνοντάς την συγχρόνως, ώστε η ζύμη να βγαίνει σε κορδόνια και αμέσως να πέφτει στο νερό.
Σε 1-2 λεπτά τα κορδόνια της ζύμης θα έχουν ανέβει στην επιφάνεια. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και στο τέλος τα σουρώνουμε.
Μέσα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες.
Αδειάζουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κάνουμε στρώσεις με τυρί που λιώνει ενδιάμεσα ή άλλο τυρί που μας αρέσει.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε τα ζυμαρικά στο φούρνο με διάφορα τυριά, πιστεύω ότι θα γίνουν ιδιαίτερα νόστιμα.
Όπως και να τα φάμε όμως είναι σίγουρο ότι θα τα ευχαριστηθούμε γιατί θα είναι κυρίως φρέσκα και σπιτικά.
Καλή όρεξη.
Έτσι οπως τα περιγράφεις και από τις φωτογραφίες φυσικά, είναι λαχταριστά- λαχταριστά.Σίγουρα θα είναι και νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήExquisitos fideos se ven deliciosos,me encantan,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρι γειά σου! Χθες το βράδυ εβλεπα μια εκπομπή και τα πέτυχα! Δεν τα ήξερα. Γινονται πραγματικά γρήγορα και μεσα στο ζυμάρι μπορεις να χρησιμοποιήσεις τον πολτό απο ότι λαχανικό θέλεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφα φαινονται!
Φιλάκια
Δείχνουν πολύ όμορφα, λίγο κουραστική μου φαίνεται η διαδικασία με το σουρωτήρι μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω όμως ότι θα αξίζει τον κόπο!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Μπραβο Μαρια μου,πολυ ωραιο να φτιαχνεις μονη σου ζυμαρικα,μου αρεσε παρα πόλυ η ιδεα και ελπιζω να επιχειρησω να φτιαξω κι εγω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βραδυ και καλη βδομαδα να εχεις,φιλακια!!!
Πολύ ωραία ζυμαρικά. Σίγουρα με το ειδικό εργαλείο θα γίνεται πιο εύκολα,αλλά βλέπω και με το σουρωτήρι μια χαρά τα κατάφερες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο είναι να μαθαίνουμε νέα πράγματα.
Γεια στα χεράκια σου Μαρία :))
Τι πρωτότυπα! Φαίνονται λαχταριστά! Πάντως σου εύχομαι να πας στη Γερμανία να τα αγοράσεις:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα φαίνονται!Η διαδικασία με το σουρωτήρι όμως μου φαίνεται λίγο δύσκολη, ισως μια και το ταξίδι στη Γερμανία μοιάζει απίθανο την παρούσα εποχή να μπορούσαμε να παραγγείλουμε το εργαλείο μέσω internet!
ΑπάντησηΔιαγραφήpara-kelsoscooks δεν περίμενα να είναι τόσο νόστιμα ώστε να τρώγονται και σκέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήRosita Vargas¡Bienvenido!Gracias
Έρι έχεις δίκιο και μένα μου άρεσαν πολύ.
Έλενα αν έχεις κάτι να ακουμπάς είναι παιχνιδάκι, πάντως είναι υπέροχα!!
gwgoyla να το κάνεις μόνο να βρεις το κατάλληλο σκεύος να σε βολεύει.
Μάριον την άλλη φορά θα βρω καταλληλότερο σκεύος πιστεύω.
Μαρία μου από το στόμα σου και στου θεού το αυτί!!
Μαρία σίγουρα θα είναι πιο εύκολο, αλλά πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να βρεθεί το ειδικό εργαλείο με λίγο ψάξιμο βέβαια.
Καλημέρα Μαρία, με έβαλες σε πειρασμό κι έψαξα τα βιντεάκια χθες βράδυ και χάζεψα αρκετά,έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα κι οι τρόποι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως Μαράκι μου μέχρι να τελειώσω το διάβασμα της ανάρτησης έκανα τα νεύρα μου κουρέλια ! πόσο μάλλον να τα φτιάξω !!!! χιχιχι Οπως κατάλαβες όταν τα ξαναφτιάξεις φώναξέ με please να μου κάνεις το τραπέζι όποτε θα τα δοκιμάσω. Χαρας το κουράγιο σου πουλάκι μου και την υπομονή σου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά
Πολύ ενδιαφέρον Μαρία μου το ζυμαρικό που μας δείχνης!!!!Εψαξα στο internet και ειδα το ειδικό εργαλείο!!!Θα κοιτάξω να δω πως μπορω να το παραγγείλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
μου το παρέδωσαν σημερα μεσω του amazon δεν είναι φτηνό 55 ευρω το εργαλείο μαζι με την τρυπητη κουτάλα
ΔιαγραφήΕγώ τελικά το βρήκα πριν ένα μήνα περίπου σε γνωστή Γερμανική αλυσίδα Σ/Μ, σε πολύ χαμηλή τιμή. Στην ουσία είναι και πρέσσα πατάτας.
ΔιαγραφήΦαίνονται πολύ νόστιμα αν και γερμανικά χαχα φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ζυμαρικά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή κι εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πολύ νόστιμο εκ των υστέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μην το λες δεν είναι μπελαλίδικο, το κατάλληλο σκεύος θέλει.
Ριρή για δες το, έχω κάνει κι εγώ μια κίνηση μήπως το βρω, γιατί μου άρεσαν πάρα πολύ.
Νάντια δεν ξέρω γερμανικά, γερμανικά αλλά νόστιμα.
Αστέρι απίθανα θα έλεγα.
Τωρα που υπάρχει ειδικό εργαλείο της Tupperware είναι παιχνίδι
ΑπάντησηΔιαγραφή