Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σφολιάτα γρήγορη στο Thermomix



Τόσο γρήγορη και εύκολη σφολιάτα είναι σίγουρο ότι δεν έχετε φτιάξει ποτέ!!
Το αποτέλεσμα δε, είναι τόσο καλό!!! (καλύτερο από του εμπορίου), που θα αναρωτηθείτε...και θα πείτε "γιατί να αγοράσω έτοιμη σφολιάτα;"
Κι εδώ είναι το κουμπί της υπόθεσης. Tα οικονομικά μας είναι χάλια και ότι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας το έχουμε κέρδος στη τσέπη μας, αλλά όχι μόνο!! 
γιατί συγχρόνως ξέρουμε τι τρώμε και όχι ότι μας σερβίρουν. Κι έτσι έχουμε κέρδος στην υγεία μας και στην υγεία των παιδιών μας.
Φθάνει όμως το κήρυγμα, δεν θέλω να με αποπάρετε ..
εντάξει;
Αυτή τη σφολιάτα την έφτιαξα στο thermomix, 
όσοι όμως δεν το έχετε θα πάρετε αντιστοίχως ένα δυνατό μπλέντερ (να σπάει πάγο) και αφού βάλετε τα υλικά θα το λειτουργήσετε για λίγο μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε πιο κάτω... πάμε.


Σφολιάτα κρεατόπιτα


Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη για λιγότερα λιπαρά)
75 γρ κρύο νερό (1/4 δοσομετρικής κούπας)
1 πρέζα αλάτι


Δημιουργία
Έχουμε βάλει τα κομμάτια του βουτύρου από το βράδυ στην κατάψυξη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και κτυπάμε 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6(όσοι δεν έχετε thermomix είπαμε πιο πάνω τι θα κάνετε). Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο την τοποθετούμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας (είναι κολλώδης) την πασπαλίζουμε πάλι με αλεύρι και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα.

Διπλώνουμε την στενή πλευρά μέχρι την μέση και την απέναντι πλευρά πάλι μέχρι τη μέση.

Ξανανοίγουμε πάλι σε ορθογώνιο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.
Αυτό ήταν!! παίρνουμε τη ζύμη, την βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, τα οποία τα έχουμε κόψει σε μεγαλύτερο μέγεθος, γιατί θα απλώσει το ζυμάρι με το άνοιγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλαστάκι(αυτό με το χερούλι), φροντίζοντας να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
Αφού ανοίξουμε το φύλλο βγάζουμε την πάνω λαδόκολλα και είναι στο χέρι μας να το γεμίσουμε με ότι θέλουμε. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση είχα στο ψυγείο κιμά κι έτσι την έφτιαξα κρεατοπιτάκια.
Χώρισα το φύλλο στα 4 και έβαλα κιμά και τυρί.
Θα μπορούσα να βάλω ντομάτα και πιπεριά και άλλα πράγματα, αλλά ανωτέρα βία!! κάποιοι δεν τα τρώνε. 
Εσείς ξέρετε! εμπλουτίστε το όπως σας αρέσει. Πάντως κι έτσι ήταν θεϊκά!!!

Έκλεισα το φάκελο φέρνοντας στη μέση τις δυο αντικριστές γωνίες και πίεσα λίγο για να ενωθούν.
Έβαλα τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, άλειψα με κρόκο αυγού διαλυμένο σε λίγο νερό


και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μπορείτε ακόμη να διπλασιάσετε την ποσότητα των υλικών, να χωρίσετε το ζυμάρι στα δύο, να το ανοίξετε δύο φύλλα και να φτιάξετε πίτα με ένα φύλλο πάνω κι ένα κάτω.
Καλή επιτυχία.

17 σχόλια:

  1. Μαρία αυτό είναι πολύ απλό!!και είναι εύκολο να φτιάξεις λίγη ή πολύ ανάλογα με τις ανάγκες σου.
    Όσο για την έτοιμη άσε, πολύ λίγες φορές έχω πέσει σε καλή.
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου την λάτρεψα όπως καταλαβαίνεις αυτή τη συνταγή.
    Εχω και ερωτήσεις
    Τι αλεύρι χρησιμοποιείς?
    Επίσης μπερδεύτηκα λίγο με το νεράκι.
    75 γρ. νερό πόσα ml είναι? Υπόθέτω γύρω στα 62-63 για να λες ένα τέταρτο δοσομετρικής κούπας.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανθή είναι πολύ απλό!!αρκεί να έχουμε όρεξη!! τα έτοιμα όπως και να'χει είναι αναμφίβολης περιεκτικότητας.

    Ελενα έχεις δίκιο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα το διορθώσω, το νερό το μέτρησα σε γρ.και δεν ξέρω, γι'αυτό γράφω σε κούπες.Πάντως εγώ τον χάρηκα πολύ αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hermosa forma de comer éste rico paste,luce maravilloso,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο βρε Μαρακι,σε ευχαριστουμε πολυ γι'αυτη την τελεια συνταγη σφολιατας,καλη σου μερα φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το φτιάξω το συντομότερο δυνατόν, εαν είναι να έχω τόσο γρήγορα σφολιάτα και να μπορώ να την φτιάξω μόνη μου τότε τι να σου πω Μαράκι μου !!! μ'εσωσες!!!

    γεια στα χεράκια σου !!!

    πολλά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα την δοκιμάσω σίγουρα, δεν το συζητώ. Είναι πολυ εύκολη και σίγουρα το αποτέλεσμα τέλειο, αν κρίνω απο τις φωτό φαίνεται υπέροχη η σφολιάτα.
    Μπράβο για την συνταγή Μαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Rosita,ευχαριστώ πολύ.

    gwgoula ευχαριστώ πολύ κι εγώ.

    Μαρία γίνεται πραγματικά τέλεια!!

    Έλενα χρέος μου, για τα ml το κοίταξα στη ζυγαριά μου, είναι το ίδιο πράγμα, απλά η μονάδα μέτρησης αλλάζει. Οπότε 75 ml είναι.

    Μάριον δοκίμασέ την, στην αρχή πρόσεξε λίγο να αλευρώσεις καλά να μην σου κολήσει, μετά δεν έχεις πρόβλημα θα βγεί τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Μαράκι, εγώ ακόμα δεν έχω αξιωθεί να φτιάξω μόνη μου σφολιάτα...
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δείχνει απίστευτα λαχταριστή Μαρί μου! Κρατάω τη συνταγή για κανένα στρούντελ τώρα που μπαίνει ο χειμώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Manousina μου γιατί; είναι τόσο εύκολο!!

    Κατερίνα θα σου είναι πολύ χρήσιμη γιατί είναι πολύ εύκολη.

    Καλό Σαβ/κο σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έφτιαξα τη σφολιάτα και είναι καταπληκτική!!! Μερικά σφολιατάκια τα γέμισα με μερέντα, άλλα με φέτα και άλλα με πάριζα και γκούντα ήταν όλα καταπληκτικά. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!! ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eva σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να θεωρείς δεδομένο ότι εδώ μέσα βάζω ότι μου αρέσει και με έχει ενθουσιάσει.

    Δήμητρα ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε, να δοκιμάσεις σίγουρα και τη σφολιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/1/17 15:14

    simera eftiaxsa sfoliata sto thermomixerapla ena tha po theiki k pio nostimi apo tou emporiou





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/1/17 15:15

    simera eftiaxsa sfoliata sto thermomixerapla ena tha po theiki k pio nostimi apo tou emporiou





    ΑπάντησηΔιαγραφή