Η αλήθεια είναι ότι είμαι γλυκατζού και το ξέρετε κι εσείς, αλλά μην με παίρνετε από τα μούτρα!! μαγειρεύω και κανένα φαγάκι καμιά φορά, δεν έχετε παράπονο;
Τελευταία κάτι έχω πάθει με το ρύζι, θέλω να συνοδεύω τα φαγητά περισσότερο με ρύζι παρά με μακαρόνια ή πατάτες.
Γεγονός είναι ότι το ρύζι είναι κατά πολύ πιο υγιεινό από τα άλλα. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αφομοιώνονται από τον οργανισμό πιο αργά απ' ότι οι άλλοι, με αποτέλεσμα να παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Επίσης οι φυτικές ίνες που παίρνουμε από το ρύζι, βοηθούν στην ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας, πράγμα πολύ σημαντικό για την άμυνα του οργανισμού μας.
Το ρύζι είναι υγιεινό γιατί ΔΕΝ περιέχει χοληστερόλη ή γλουτένη (στην οποία κάποιοι έχουν αλλεργία) και επιπλέον η χαμηλή περιεκτικότητά του σε άλατα και λίπος το κάνει ιδανική τροφή για δίαιτα.
Βέβαια τα μέγιστα διατροφικά του χαρίσματα θα τα εκμεταλλευτούμε αν χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο ρύζι, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο να βράσει αλλά η γεύση του είναι μοναδική και αξίζει τον κόπο.
Μπιφτέκια με ρύζι κρεμώδες
Υλικά για τα μπιφτέκια
500 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
6 φρυγανιές μουλιασμένες σε γάλα και στημένες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
διάφορα αρωματικά(ρίγανη, δυόσμος, μαϊντανός)
αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το ρύζι
1 κούπα του τσαγιού ρύζι νυχάκι
2 κούπες περίπου νερό
1-2 πιπεριές πράσινες(μπορούμε να προσθέσουμε και καρότα)
1/2 πακέτο τυρί κρέμα
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
Δημιουργία
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε ελαφρά τα μπιφτέκια, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια, τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει το μείγμα. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν. Αν έχουμε ιδιότροπο παιδί, όπως εγώ και θέλει πατάτες τηγανητές, το αποφεύγουμε ως εξής: καθαρίζουμε πατάτες τις κόβουμε κανονικά όπως όταν τις τηγανίζουμε, τις αλείφουμε με λάδι, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε μαζί με τα μπιφτέκια ή σε ξεχωριστό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Όταν ροδίσουν τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε σαν τηγανητές, είναι σίγουρο ότι θα πει κι ευχαριστώ!!
Στο διάστημα που ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο φτιάχνουμε το ρύζι.
Συμπληρώνουμε στο τηγάνι το ανάλογο νερό(καλύτερα να βάλουμε και λιγότερο κι όταν χρειαστεί συμπληρώνουμε).
Όταν βράσει το υγρό ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται και σβήνουμε τη φωτιά.
Αμέσως μετά,ενώ το τηγάνι βρίσκεται ακόμα πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με το ρύζι.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τα ροδοψημένα μπιφτέκια.
Μου φανηκε νοστιμοτατο το φαγακι σου Μαρακι μου,θα δοκιμασω κι εγω το ρυζι με τυρι κρεμα....γεια στα χερακια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μερα με φιλια πολλα!!!
καλημέρα Μαράκι! και ο δικός μου ο γιός θα λατρέψει αυτό το φαγάκι εαν του το σερβίρεις, σε όλες του τις εκδοχές ! είδες για να έχουν γεννηθεί ίδια ημερομηνία πόσα κοινά έχουν με τον δικό σου ???
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χέρια σου Μαράκι!!!
φιλια πολλά πολλά
Ο δικός μου γιος θα κάνει παρέα με τον δικό σου, γι αυτό βάλε καμιά πατατούλα παραπάνω χα χα χαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω φυσικά θα προτιμήσω το κρεμώδες ρυζάκι σου!
Φιλάκια!
Πολύ ωραίο το κρεμώδες ρυζάκι σου και τα μπιφτεκάκια φαίνονται υπέροχα μπράβο Μαράκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το φαγητό σου, το ρυζάκι φαίνεται πράγματι κρεμώδες! Καλό βράδυ Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ενδιαφέρουσα πρόταση για το ρύζι.Έτσι για αλλαγή.Γιατί καλό και ωραίο το ρύζι, αλλά άμα είναι στεγνό, δεν καταπίνεται και τόσο ευχάριστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Γωγούλα, φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία Β. κι ο δικός σου γιόκας τα ίδια; να παρηγορηθώ κι εγώ!! φιλιά πολλά
Έλενα εκτός από τη Μαρία έχω κι εσένα παρέα, αισθάνομαι πολύ όμορφα!! φιλάκια.
Νάντια ευχαριστώ πολύ, είναι νόστιμο φαγητό.
Μαράκι μου ευχαριστώ είναι πράγματι κρεμώδες.
para-kelsoscooks το ρυζάκι θέλει τη σαλτσούλα του κι αυτό.
Αυτο με το τυρι κρεμα στο ρύζι μου άρεσε πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το είχα σκεφτεί. Και άρέσει και στα παιδιά το ρυζι πολύ.
Θα το δοκιμάσω σίγουρα την επόμενη φορά. Υπέροχη ιδέα.
Μπράβο Μαρία :))
Και εγώ βάζω τυράκι κρέμα στο ρυζάκι μου και γίνεται υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή