Τυρόπιτες ροδινές συνηθίζεται να λέγονται αυτά τα ψωμάκια στην Κύμη, όπου φτιάχνονται κατά κόρον και τρώγονται μετά μανίας.
Η κουμπαρούλα μου η Αγνούλα, μου σφύριξε αυτή την συνταγή και σε εκείνη τη σφύριξε κάποια άλλη και πάει λέγοντας.
Σημασία έχει ότι είναι μια κατασκευή εντελώς πανεύκολη και πολύ γευστική. Τα παιδάκια θα την λατρέψουν γιατί δεν έχει κάποιο δύσκολο υλικό μέσα και με αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνουν στο σχολείο ένα σπιτικό και νόστιμο σνάκ.
Το σχολείο άρχισε με δυσκολίες, αλλά ελπίζω και εύχομαι να ξεπεραστούν και τα παιδάκια μας να διανύσουν κι αυτή τη χρονιά δημιουργικά, χαρούμενα και ευτυχισμένα.
Λέω για τα παιδάκια αλλά αυτό το τυροψωμάκι αρέσει και στους μεγάλους και το έχω καρατσεκαρισμένο αυτό!! και από έγκυρη και έμπειρη πηγή μάλιστα, ονόματα δεν λεω!!
Συγνώμη αλλά έχω αφήσει ένα κομμάτι στη μέση πάω να το τελειώσω!! Ευχαριστώ Αγνουλίτα!! κουμπαρομπεμπέκα!!
Καλή χρονιά παιδάκια!!
Υλικά
1 αλεύρι φαρινάπ (500 γρ)
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
Δημιουργία
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Η κουμπαρούλα μου η Αγνούλα, μου σφύριξε αυτή την συνταγή και σε εκείνη τη σφύριξε κάποια άλλη και πάει λέγοντας.
Σημασία έχει ότι είναι μια κατασκευή εντελώς πανεύκολη και πολύ γευστική. Τα παιδάκια θα την λατρέψουν γιατί δεν έχει κάποιο δύσκολο υλικό μέσα και με αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνουν στο σχολείο ένα σπιτικό και νόστιμο σνάκ.
Το σχολείο άρχισε με δυσκολίες, αλλά ελπίζω και εύχομαι να ξεπεραστούν και τα παιδάκια μας να διανύσουν κι αυτή τη χρονιά δημιουργικά, χαρούμενα και ευτυχισμένα.
Λέω για τα παιδάκια αλλά αυτό το τυροψωμάκι αρέσει και στους μεγάλους και το έχω καρατσεκαρισμένο αυτό!! και από έγκυρη και έμπειρη πηγή μάλιστα, ονόματα δεν λεω!!
Συγνώμη αλλά έχω αφήσει ένα κομμάτι στη μέση πάω να το τελειώσω!! Ευχαριστώ Αγνουλίτα!! κουμπαρομπεμπέκα!!
Καλή χρονιά παιδάκια!!
Υλικά
1 αλεύρι φαρινάπ (500 γρ)
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
Δημιουργία
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλέ κι εγώ παιδάκι είμαι φέρε κανένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή σχολική χρονιά!!
Καλή Σχολική Χρονιά και απο μένα! Τα φτιάχνω και εγώ αυτά τα πιττάκια με την διαφορά πως αντί για γάλα βάζω ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Θα δοκιμάσω όμως και αυτη την εκδοχή γιατί φαίνονται λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες..
Πεντανοστιμα ειναι,γιατι τα γνωριζω απο πρωτο χερι...καλη σχολικη χρονια σε ολα τα παιδια..καλη σου μερα Μαρακι φιλια πολλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ τα κάνω με γιαούρτι και είναι πράγματι τα αγαπημένα όλων μας! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ μικρό παιδάκι είμαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω τώρα κιόλας να τους τα φτιάξω για αύριο...έχουμε ήδη ταράξει το κυλικείο και πρέπει να μπουμε σε πρόγραμμα...δεν βγαίνει η χρονιά αλλιώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαρί μου!
Εφη
Κι εγώ τα κάνω με γιαούρτι. Θα δοκιμάσω και το γάλα. Οντως είναι πολύ νόστιμα και τρώγονται πολύυυυυυ γρήγορα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά στο παιδάκι σου Μαρία μου. Ναναι καλά κι ελπίζω να παει καλύτερα η χρονιά
Φιλιά
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην συνταγή σου τούτη την ξέρουμε κι' εμείς Μαρία μου. Και με γιαούρτι την φτιάχνουμε μάλλον πιο συχνά απ' ότι με γάλα, αλλά βάζουμε και διάφορα αρωματικά και φρέσκα βότανα, ανάλογα με τη όρεξη και την διάθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ότι πρέπει για το κολατσιό και στο σχολείο αλλά και την δουλειά.
Ξανθή μου αυτή η τυροπιτούλα είναι για μικρούς και μεγάλους.Ευχαριστώ, Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήmaria mas, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και πολύ νόστιμη, να την δοκιμάσεις κι έτσι.
gwgoula, συμφωνούμε απολύτως, ευχαριστώ.
maria μου είναι πολύ εύκολα και τρώγονται εξίσου εύκολα.Ευχαριστώ για τις ευχές.
Λίλα είναι δυνατόν εμείς να είμαστε απέξω; παιδάκια γαρ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη αυτό θέλω να αποφύγω κι εγώ, γι'αυτό πρόγραμμα!!πρόγραμμα!!
Μάριον από το στόμα σου και στου θεού το αυτί καλή χρονιά επίσης.
penelope λές να μην το ξέρω ότι είναι γνωστή; αλλά έπρεπε να την καταγράψω, δεν μπορούσα να μην το κάνω!!τα αρωματικά και τα διάφορα δεν τα βάζω γιατί ο γιόκας δεν πρόκειται να τα φάει.
Αλλά την επόμενη φορά θα βάλω στα μισά για να τα παίρνω εγώ στη δουλειά.
Λαχταριστά τα τυροψωμάκια σου, εξαιρετική ιδέα για κολατσιό, σνακ κλπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σχολική χρονιά και καλά κουράγια εύχομαι!
Φιλιά!
τέλεια είναι!!!!!!Και για..μεγάλα παιδάκια για πρωινό με τον καφε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ παιδάκι είμαι .... θέλωωωωωωωωωωω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ
Έλενα εύχομαι και σε σένα ότι καλύτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινα είναι πραγματικά εύκολα και νόστιμα.
Αστέρι με κάτι τέτοια όλοι παιδάκια γινόμαστε.
Μου αρέσουν πολύ αυτά τα τυροπιτάκια! Τα σημείωσ και θα τα κάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολα και σίγουρα νόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για σχολείο ή γραφείο.
φιλάκια
Περιττό να σου πω ότι τα έκανα χτες το μεσημέρι! Ήταν πολύ ωραία και ήταν σαν αυτά που παίρνουμε εδώ σε έναν φούρνο και μου άρεσαν! Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τυπώθηκε και πάει για εκτέλεση !!!!! χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά
Τελικά Μαράκι Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Η Κ Ε το σάββατο και τα εκτελέσαμε σε χρόνο dt !!!!!!! Ηταν τέλεια !!!!!!! το μόνο κακό ήταν ότι μας άρεσαν και τώρα θα θέλουμε να τα φτιάχνουμε συνέχεια !!! ευχαριστούμε πολύ Μαράκι για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά και καλή βδομαδα !!!
Τα τυροψωμάκια σου ήταν καταπληκτικά, τα έφτιαξα και δεν πρόλαβαν να κρυώσουν. Τα φτιάχνω και εγώ με γιαούρτι, νομίζω όμως ότι με γάλα ήταν πιο νόστιμα.Θα ήθελα να ρωτήσω τι θα μπορούσα να βάλω ως εναλλακτικό για το σπορέλαιο, γιατί μου αρέσει το ελλαιόλαδο,και αν αυτή η ζύμη διατηρείται στη ψύξη ή στην κατάψυξη ευχαριστώ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική, Μαρία χαίρομαι που τα φτιάξατε και σας άρεσαν κι εμείς τα έχουμε ρημάξει μιλάμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήEVA μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο αλλά λιγότερο 1/2 ποτήρι ή 3/4 του ποτηριού. Εχω χρησιμοποιήσει και σησαμέλαιο αλλά έχει το χαρακτηριστικό άρωμα και δεν ξέρω αν αρέσει σε όλους. Στην κατάψυξη δεν έχω βάλει ακόμη τη ζύμη, αλλά σίγουρα μπορείς να τα βάλεις αφού πρώτα τα πλάσεις και τα τοποθετήσεις σε ταψάκια μιας χρήσης έτοιμα προς ψήσιμο.
΄Ενα ποτήρι γάλα και ηλιέλαιο πόσα ml είναι ; 240 ή 200
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καθένα έχει διαφορετικό ειδικό βάρος, το γάλα είναι περίπου 200 ml.
ΔιαγραφήΔεν έχω λόγια. Καταπληκτικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!
Διαγραφή