Τα πτι-μπερ τα αγοράζουμε από το Σ/Μ κατά κόρον πιστεύω όλοι μας, οπότε αυτή η συνταγή έχει ιδιαίτερη αξία, τουλάχιστον για μένα. Η συνταγή αποδίδει 100% την υφή και την γεύση του έτοιμου και φυσικά σαν σπιτικό μπισκότο τα αρώματά του απογειώνουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.
Χρησιμοποίησα βούτυρο γάλακτος, αλλά μπορείτε, αν θέλετε, να βάλετε μαργαρίνη σκληρή (πλάκα), απλά το μπισκότο δεν θα αναδύει αυτό το άρωμα που έχει το βούτυρο γάλακτος.
Μην τα ψήσετε πολύ, μόλις αρχίσουν και ροδίζουν στις άκρες είναι καιρός να τα βγάλετε. Κι όταν τα βγάλετε και κρυώσουν λίγο, κρατηθείτε, μην φάτε όλο το ταψί!!
Είναι ιδανικά για το γάλα του παιδιού, το καφεδάκι μας, ακόμη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά.
Μπορούμε να τα αρωματίσουμε και να τα χρωματίσουμε με διάφορους τρόπους, όπως βλέπετε στην αρχική συνταγή.
Σκέφθηκα επίσης, βλέποντας την διαφήμιση της "Αλλατίνη", ότι θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το αλεύρι με κακάο(π.χ. 220 γρ. αλεύρι και 30 γρ.κακάο).
Όπως και να τα φτιάξετε, ένα είναι σίγουρο, θα τα ευχαριστηθείτε στο έπακρο!!
Χρησιμοποίησα βούτυρο γάλακτος, αλλά μπορείτε, αν θέλετε, να βάλετε μαργαρίνη σκληρή (πλάκα), απλά το μπισκότο δεν θα αναδύει αυτό το άρωμα που έχει το βούτυρο γάλακτος.
Μην τα ψήσετε πολύ, μόλις αρχίσουν και ροδίζουν στις άκρες είναι καιρός να τα βγάλετε. Κι όταν τα βγάλετε και κρυώσουν λίγο, κρατηθείτε, μην φάτε όλο το ταψί!!
Είναι ιδανικά για το γάλα του παιδιού, το καφεδάκι μας, ακόμη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά.
Μπορούμε να τα αρωματίσουμε και να τα χρωματίσουμε με διάφορους τρόπους, όπως βλέπετε στην αρχική συνταγή.
Σκέφθηκα επίσης, βλέποντας την διαφήμιση της "Αλλατίνη", ότι θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το αλεύρι με κακάο(π.χ. 220 γρ. αλεύρι και 30 γρ.κακάο).
Όπως και να τα φτιάξετε, ένα είναι σίγουρο, θα τα ευχαριστηθείτε στο έπακρο!!
Petits beurre σπιτικά
Υλικά
100 γρ.βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη σκληρή
100 γρ. ζάχαρη άχνη ή 80 αν τα θέλετε λιγότερο γλυκά
70 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας
Δημιουργία
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.Τοποθετούμε πάνω στην φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Χαμηλώνουμε την φωτιά κι όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει, ανακατεύοντας μερικές φορές σ'αυτό το διάστημα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά κι όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει, ανακατεύοντας μερικές φορές σ'αυτό το διάστημα.
Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολες και την ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό, εφόσον η ζύμη δεν φουσκώνει (ή φουσκώνει ελάχιστα) στο ψήσιμο.
Όπως είναι στην λαδόκολα την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με μια ροδέλα ζύμης.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα τρυπάμε με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς(προθερμασμένο) για 12 λεπτά περίπου.
Μόλις τα μπισκότα ροδίσουν στις άκρες είναι έτοιμα.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με μια ροδέλα ζύμης.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα τρυπάμε με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς(προθερμασμένο) για 12 λεπτά περίπου.
Μόλις τα μπισκότα ροδίσουν στις άκρες είναι έτοιμα.
Τι ωραία πρόταση να κάνουμε μόνοι μας τα αγαπημένα μας πτι-μπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι αγαπημένα,γι'αυτό πρέπει να τα φτιάχνουμε όποτε θέλουμε μόμοι μας.Φιλιά.
Διαγραφήευχαριστουμε...πολυ...πολυ...πολυυυυυυυυυυυυυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!
ΔιαγραφήΜαρία άμα έχει μεράκι κάποιος όλα τα φτιάχνει και ξέρει και τι τρώει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
Έτσι είναι Ξανθή!!
ΔιαγραφήΠολύ όμοφα και γαργαλιστικά βγήκαν Mari!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γευστικά Πηνελόπη και φυσικά γαργαλιστικά!!
ΔιαγραφήΥπέροχη η ιδέα σου , καταπληκτική για τα παιδάκια μας , θα δοκιμαστεί φυσικά πολύ σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απόλαυση για τα παιδιά Σοφία!!
ΔιαγραφήΤέλεια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσαμε ίσως να τα βουτήξουμε και σε κουβερτούρα για ακόμα πιο φανταστική γεύση!
Πολλά φιλιά!
Με την κουβερτούρα θα είναι θάνατος Ερμιόνη. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΑποθηκεύτηκε άμεσα και θα δοκιμαστεί το ταχύτερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα δοκιμάσεις σύντομα!!
ΔιαγραφήΜαράκι μου πολύ όμορφα είναι, ευχαριστούμε για τη συνταγή θα τα φτιάξω στη κορούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ελένη είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα παιδιά!!Φιλιά.
ΔιαγραφήΜαρακι μπραβο σου,πολυ ωραια... σε ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Γωγώ μου, να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΜας αρέσουν πολύ τα πτι-μπερ και τα δικά σου είναι τέλεια Μαρί μου! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα δοκιμάσεις Κατερίνα, φιλιά.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα! Ποιος ο λόγος να τα αγοράσεις όταν μπορείς να απολαύσεις τα σπιτικά; Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος και για την ποιότητα των υλικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο!! συμφωνώ!!
ΔιαγραφήΘα τα προτιμήσω με το το φρέσκο βούτυρο Μαρία μου για να έχουν ωραίο άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία τα έκανες, γειά στα χέρια σου.
Και πτι-μπερ και σπιτκά. Τι άλλο θέλουμε..
Φιλιά πολλά
Έχει τις θερμίδες του το βούτυρο, αλλά σίγουρα κάνει την διαφορά!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλημέρα! Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες συνταγές που μας λύνουν τα χέρια! Θα τα δοκιμάσω άμεσα! Σ'ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι γι'αυτό, ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΜαρία τα εφτιαξα σήμερα! Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές όμως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβαλα 50 γρ. βούτυρο αγελάδος και 55 γρ. ελαιόλαδο, 150 γρ. αλεύρι ολικής και 100 γρ. για όλες τις χρήσεις , αντι για ζάχαρη έβαλα στέβια κρυσταλλική 95% γλυκοσίδες 1,5 κουταλιά της σούπας....Αυτά! έγιναν πολύ ωραία, η κόρη μου τα τσάκισε!
Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα σου!
Σοφία τι μικρές; τεράστιες αλλαγές!!Θα δοκιμάσω κι εγώ να τα φτιάξω έτσι αρκεί να βρω στέβια!! Φιλιά.
Διαγραφή