Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Η Πίτα της μουσικής ομάδας


Κάπου εκεί στο facebook υπάρχει μια ομάδα που ασχολείται με την μουσική. Ξένη μουσική της δεκαετίας του 80 (80s) και της δεκαετίας του 90 (90s), αλλά και γενικά με άλλες δεκαετίες αν σε κάποιον αρέσει. Η ομάδα λέγεται "Top 80s & 90s to remember" και αριθμεί αυτή την στιγμή 1080 μέλη.
Σ'αυτή την ομάδα έγινα μέλος πρόσφατα, αν και εγώ είμαι περισσότερο του Ελληνικού ρεπερτορίου!! Με παρέσυρε όμως ο σύζυγος (το άβγαλτο!) κι έτσι έγινα ενεργό μέλος σ'αυτό το group και πολύ το χαίρομαι!!. 
Ανεβάζουμε λοιπόν τα τραγούδια που μας αρέσουν και ακούμε,  ακούμε αυτά που ανεβάζουν τα υπόλοιπα μέλη, ανταλλάσσουμε σχόλια μεταξύ μας, διοργανώνουμε συναντήσεις και βρισκόμαστε από κοντά και γενικά διασκεδάζουμε και περνάμε όμορφα. 
Επομένως, όσοι ασχολείστε και σας αρέσει η μουσική, δεν έχετε παρά να υποβάλετε το αίτημα σας, για να γίνετε κι εσείς μέλη.
Μέχρι τότε όμως απολαύστε την Βασιλόπιτα, που γευτήκαμε στην τελευταία μας συνάντηση στο Le Roi, φτιαγμένη από τα χεράκια μου.
Δεν κατάφερα να σώσω πολλές φωτογραφίες κι έτσι θα αρκεστούμε σε αυτές τις λίγες.


Βασιλόπιτα με φουντούκια
Μόλις πρόλαβα να τραβήξω τα τελευταία ψίχουλα!

Υλικά
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (4 κούπες περίπου)
2. 1/2 κούπες ζάχαρη (500-550 γρ)
6 αυγά χωρισμένα ασπράδια, κρόκοι
1.1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος (350 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια (120 γρ)
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή εναλλακτικά φτιάχνουμε το γλάσο της περσινής Βασιλόπιτας, που χρησιμοποίησα εγώ.

Δημιουργία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε άλλο σκεύος, κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει, ρίχνουμε ένα ένα τα κροκάδια και το ξύσμα πορτοκαλιού.  Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας. Κατόπιν ενσωματώνουμε την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, από κάτω προ τα πάνω με μια σπάτουλα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και την σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί 36 εκ. βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, θα πρέπει το μαχαίρι που βυθίζεται στο κέικ να βγαίνει εντελώς στεγνό.
Αφού κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το κέικ σε μια πιατέλα. Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί, τρυπάμε με ένα μαχαίρι τον πάτο και μπήγουμε το φλουρί.
Γυρίζουμε την πίτα από την καλή και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη ή με το γλάσο, το οποίο θα βρείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας έχω δώσει πιο πάνω.



20 σχόλια:

  1. Η πίτα σου φαίνεται απίθανη Μαρία και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα την ευχαριστήθηκαν όλοι! Φουντούκια, σοκολάτα και πορτοκάλι, πώς να μην αρέσει άλλωστε!
    Η Le Roi είναι κλασική αξία, αγαπημένο στέκι! Ελπίζω να περάσατε καλά!
    Δεν έχω fb αλλιώς θα γινόμουν κι εγώ μέλος σε αυτό το γκρουπ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήταν πολύ νόστιμη και άρεσε σε όλους. Το le roi είναι πολύ ωραίος χώρος με καλή μουσική και περάσαμε πολύ καλά. Γιατί δεν φτιάχνεις fb; θα έχει πολύ ενδιαφέρον σε πολλούς τομείς.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη η πίτα σου, σίγουρα θα την τιμήσανε όλοι με ευχαρίστηση!
    Φιλιά, καλή βδομάδα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Έλενα, ήταν νόστιμη πολύ η πίτα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Μαράκι μου είμαι σίγουρη πως περάσατε όμορφα!Δε το ήξερα αυτό το γκρουπ στο fb,πραγματικά ενδιαφέρον!
    Η πίτα φαίνεται καταπληκτική!Μπράβο!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περάσαμε τέλεια Ελένη, έλα στο γκρούπ να κάνουμε κι εκεί παρέα.Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Και του χρόνου να είσαστε καλά να ξανακόψετε την πίτα σας εσείς της ομάδας των ....μουσικών αναμνήσεων.
    Κρίμα που δεν έχω facebook για να σας ακολουθήσω και εγώ.
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!!κρίμα που δεν έχεις fb, είναι πολύ ενδιαφέρον!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία η πίτα! Και του χρόνου, πάντα έτσι όμορφα να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Μαρία, να περνάμε όλοι καλά!! Φιλιά.

      Διαγραφή
  6. Τι αφράτη που φαίνεται! Και το γλάσο από πάνω τέλειο! Μπράβο! Και του χρόνου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ νόστιμη όντως!! Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις μια τόσο υπέροχη πίτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του χρόνου !!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κωνσταντίνα, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Τέλεια η πιτούλα, το δε γλάσο τελειότερον! και του χρόνου! καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, νόστιμη η πίτα, αλλά το γλάσο κάνει την διαφορά!!

      Διαγραφή
  10. Είμαι σίγουρη ότι ήταν τέλεια η πίτα σου Μαρί μου όπως και ότι φτιάχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα, πίτα και γλάσο ήταν ένας πολύ γευστικός συνδυασμός!!

      Διαγραφή