Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Muffins βανίλια σοκολάτα

Αυτά τα υπέροχα γλυκάκια, muffins Γαλλιστί, cup cakes Αγγλιστί, κεκάκια ατομικά Ελληνιστί, μου έχουν κλέψει την καρδιά και μου αρέσουν αφάνταστα!!
Θα μου πείτε και πια γλυκά δεν μου αρέσουν; καθότι έχω δηλώσει γλυκατζού! Ε ε ε...! λοιπόν υπάρχουν γλυκά που δεν μου αρέσουν....τα γλυκά του κουταλιού, μου αρέσει να τα θαυμάζω, αλλά δεν θέλω να τα φάω, εκτός από το γλυκό κυδώνι, μοναδική εξαίρεση!!
Τα σημερινά κεκάκια δεν έχουν πολύ ζάχαρη, ούτε πολύ βούτυρο. Είναι της λογικής ότι μπορούμε να κόψουμε να το κόψουμε. Βέβαια γλυκό είναι και τις θερμίδες του τις έχει, ας μην ξεγελιόμαστε!! θα φάμε με μέτρο!! Επίσης τώρα που έρχεται Σαββατοκύριακο θα πάμε για κολύμπι, θα κολυμπήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα, 2 φορές την μέρα κι έτσι χάθηκαν οι θερμίδες.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό κολύμπι!!

Muffins βανίλια-σοκολάτα


Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια σοκολάτα κομμένη κομματάκια
2 αυγά
225 γραμμάρια γάλα
1 βανιλέτα


Για το γλάσο
400 γραμμάρια τυρί κρέμα λάιτ ή μασκαρπόνε(δεν είναι λάιτ)
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 βανίλιες


Δημιουργία
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το βούτυρο να τριφτούν και να ενσωματωθούν.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στο τέλος τα κομματάκια σοκολάτας.


Γεμίζουμε κουταλιά κουταλιά με τη ζύμη, κατά τα 3/4, βουτυρωμένα φορμάκια για muffins (ramekins) ή φόρμες μάφινς ντυμένες με χαρτάκια. Αν δεν έχουμε χαρτάκια βουτυρώνουμε επίσης τις φόρμες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.


Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και κτυπάμε για λίγο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα muffins ανάλογα με το γούστο μας.

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!! ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΕΙΑ....ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ!! ΧΑΧΑ!!!

    ΦΙΛΑΚΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. georgiaxara,δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς!!
    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα τα κέικς σου!
    Θα ήθελα μόνο να πω για την ιστορία, ότι τα μάφινς είναι Αμερικάνικο γλυκό. Οι Γάλλοι δεν τα έφτιαχναν μέχρι προ τινος. Και διαφέρουν από τα καπ κέικς μόνο στην γλύκα... Τα μάφινς είναι πιο ψωμάκια. Τα καπ κέικς είναι γλυκά και έχουν πάνω τους φρόστινγκ.
    Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα ένα με τον καφέ μου!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία, είναι ότι πρέπει για τις κρίσεις υπογλυκαιμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eri είναι πολύ νόστιμα!!

    Αγγελική μπράβο!! γιατί δεν την ήξερα την ιστορία τους. Τώρα που το λες καταλαβαίνω γιατί τα γαλλικά muffins έχουν λιγότερη ζάχαρη και βούτυρο!!αλλά όπως και να'χει είναι νόστιμα τα άτιμα!!

    para-kelsoscooks, είναι και κάτι παραπάνω θα μπορούσα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα γιατί το κάνεις τώρα αυτό;
    πάνω που είπα να κάνω λίγο κράτει στα γλυκά... πως να αντισταθώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φάγαμε το ελαφρύ πιο κάτω (πανακότα) να δοκιμάσουμε και κάτι να μας "πιάσει" :))
    Πειρασμός!!!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα (3η)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο χαθήκαμε!! καλησπέρα, τι κάνεις;
    Χρειάζονται και λίγες θερμίδες που και που, έτσι να μην ξεχνιόμαστε.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/8/11 15:50

    η σοκολατα ειναι κουβερτουρα?πως μπορουμε να εχουμε στο εσωτερικο μαλακη γεμιση σοκολατας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή