Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Cupcakes με κρέμα λεμονιού


Υπέροχο!! υπέροχο!! υπέροχο!! κεκάκι λεμονιού θα σας τρατάρω σήμερα.
Φεύγουμε κι εμείς αύριο και θέλω να σας κεράσω αυτό το εύγευστο κεκάκι και να σας αφήσω την αίσθηση της γλύκας του.
Αυτό το μικρό κέικ είναι γευστικό και μυρωδάτο και είναι περιττό να σας πω ότι μέσα σε δύο βδομάδες το έχω φτιάξει δύο φορές και εξαφανίζεται!! ομολογουμένως είναι το πιο νόστιμο κεκάκι που έχω φτιάξει και δεν είναι μόνο δική μου γνώμη. Οι δοκιμαστές μου το έχουν λατρέψει και οι παραγγελίες πάνε κι έρχονται, δεν μπορώ να σας περιγράψω!!
Η ιδέα προέκυψε από την επιθυμία μου να χρησιμοποιήσω το λεμόνι στα γλυκά μου και να νιώσω τη γεύση του.
Για σας που είστε λάτρεις του λεμονιού σας προτείνω ανεπιφύλακτα  να το δοκιμάσετε. Αλλά κι εσείς που δεν είστε, είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε, γιατί η γεύση του δεν είναι ξινή, αντιθέτως είναι πολύ ισορροπημένη.
Επειδή όμως είναι αρχή διακοπών για μένα πρέπει να ετοιμαστώ, σας εύχομαι να περάσετε καλά στη γιορτή της Μεγαλόχαρης, με υγεία και ότι ποθείτε.
Καλό τριήμερο και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Cupcakes με κρέμα λεμονιού




Υλικά
240 γρ αλεύρι
240 γρ ζάχαρη
240 γρ βούτυρο
4 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
χυμό μισού λεμονιού
12-18 μεγάλες κουταλιές κρέμα λεμονιού



Για την κρέμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ(30 γρ)
3 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη (150 γρ)
ξύσμα 1 λεμονιού
1/3 κούπας χυμό λεμονιού, 2-3 λεμόνια(80 ml)
4 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(55 γρ)


Δημιουργία(κρέμα λεμονιού)
Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού (lemon curb) από την προηγούμενη, έτσι κι αλλιώς διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 1 βδομάδα.
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεταλλικό μπολ, κτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το χυμό, το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.


Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε ή την διατηρούμε στο ψυγείο.


{Δημιουργία με το thermomix}
{Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και     προγραμματίζουμε 5 λεπτά, 70 βαθμούς, ταχύτητα 4.}


Φτιάχνουμε το κέικ
Κτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά κτυπώντας και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να είναι αφράτο και λείο.


Ρίχνουμε την πρώτη στρώση ζύμης μέσα σε χαρτάκια τοποθετημένα σε φορμάκια muffins.
Αλλιώς τα βάζουμε σε βουτυρωμένα ramekins, όπως είναι το καθιερωμένο. Αν δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά, βάζουμε σε μπολάκια μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο.

Ρίχνουμε μια κουταλιά κρέμα λεμονιού


 και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση ζύμης.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Η εμφάνισή τους όταν τα βάλουμε σε χαρτάκια.
Και η εμφάνισή τους όταν τα βάλουμε σε ramekins φορμάκια.


Όταν κρυώσουν διακοσμούμε με έτοιμη κρέμα  ζαχαροπλαστικής, ένας τέλειος συνδυασμός!! Εγώ χρησιμοποίησα μια διαιτητική επιλογή, ένα φακελάκι "sweet balance". Μπορείτε φυσικά αν έχετε κουράγιο και διάθεση να την φτιάξετε μόνοι σας, σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο.
Αλλιώς τα σερβίρουμε με την ίδια κρέμα λεμονιού, που έχει περισσέψει, για μια πιο ενισχυμένη, δυνατή, γεύση λεμονιού.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/8/11 23:56

    Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο !!!!!!!!!!!!!
    Ο-Ν-Ε-Ι-Ρ-Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Οτι δεν μου γλιτώνουν μόλις γυρίσουμε, το είπα???χαχααχχα!! Μυρίστηκα λεμονάκι και είπα να μπω να σου ευχηθώ καλά να περάσετε, να ξεκουραστείτε και να χαίρεσαι προκαταβολικά την γιορτή σου!!!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως Μαρι μου ειναι Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
    Μπραβο,γεια στα χερακια σου!!!
    Σας ευχομαι καλες διακοπες,να ξεκουραστειτε,να χαλαρωσετε και με το καλο να επιστρεψετε...χρονια πολλα προκαταβολικα για την γιορτουλα σου,να χαιρεσαι την οικογενεια σου,παντα με υγεια,και οτι επιθυμεις....πολλα φιλια και καλο ταξιδι να εχετε..σε ευχαριστουμε για το κερασμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφη είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν γυρίσεις!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, ότι ποθείς σου εύχομαι.
    Πολλά φιλιά

    gwgoyla να είσαι πάντα καλά, σ'ευχαριστώ για τις ευχές, καλά να περάσετε κι εσείς με υγεία και ευτυχία.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να περάσετε και Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξανθή μου ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά, ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Poly myrwdata glykakia!!Apithani kai i krema lemoniou! Kales diakopes kai hronia sou polla,me ygeia!Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά να περάσετε...και καλή ξεκούραση!Χρόνια πολλά για χθες ,πολύχρονη και πάντα νοστιμιές!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία μου, χρόνια πολλά να χαίρεσαι κι εσύ τη γιορτή σου και ότι επιθυμείς.

    mara, ευχαριστώ πολύ, αν γιορτάζεις κι εσύ χρόνια πολλά και καλά με υγεία για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ, πολύ 'προκλητικές' αυτές οι λιχουδιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dorie

    Τα έφτιαξα και εξαφανίστηκαν σε χρόνο μηδέν! Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/11/14 14:23

    Τα έφτιαξα και ήταν υπέροχα! Αναρωτιόμουν αν θα ήταν ωραία κ σ μεγάλο κεικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει λίγο προσοχή στο μεγάλο κέικ να μην κάτσει η κρέμα στον πάτο! Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή