Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Ταρτάκια γεμιστά αλλιώς!


Η διαδρομή για τη Βόρεια Εύβοια είναι δύσκολη, με πολλές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες.
Όμως η φύση σε αποζημιώνει και σε γαληνεύει, οδηγώντας παράλληλα στο ποταμό Κηρέα, χάνεσαι στις πράσινες φυλλωσιές των σκιερών πλατανιών και δύσκολα θα αντισταθείς στην επιθυμία να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου,  για να κάνεις ένα περίπατο κάτω από τα πλατάνια.
Το μικρό αυτοσχέδιο γεφυράκι για πεζούς που υπάρχει πάνω από το ποτάμι σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις απέναντι(βλέπε πρώτη φωτογραφία).
Πολλές φορές μέσα στα πολλά χρόνια που κάνω αυτή τη διαδρομή, έχω σταματήσει σ' αυτό το σημείο, αλλά και σε άλλα σημεία, της ίδιας απαράμιλλης ομορφιάς.
Στο συγκεκριμένο σημείο βέβαια, για να μπούμε στο πνεύμα της κουζίνας, έχω σταματήσει περισσότερες φορές, γιατί εκεί απέναντι έχει κάτι ωραίους λουκουμάδες! με μέλι ή μερέντα! τους οποίους απολαμβάνεις έχοντας θέα το ποτάμι.

Αφού κάναμε τη βόλτα μας (νοερά για σας) στον ποταμό Κηρέα,  και πήραμε τον αέρα μας, λέω τώρα να σας προτείνω μια συνταγή για πανεύκολα, λαχταριστά ταρτάκια.
Αυτά τα ταρτάκια είναι διαφορετικά από τα άλλα. 
Η ζύμη τους δεν είναι τριφτή όπως ξέρουμε, αλλά μοιάζει πιο πολύ με παντεσπάνι.
Είναι όμως τόσο νόστιμα!! που εγώ προσωπικά θα μπορούσα να καταβροχθίσω όλη τη δόση μεμιάς.

Ταρτάκια γεμιστά



Υλικά(για 6 μεγάλα ή 12 μικρά)
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα βατόμουρο/ μήλο ή/πορτοκάλι ή/φράουλα κ.τ.λ.
125 γρ μαύρη σοκολάτα
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χρησιμοποιούμε μίνι φόρμες για ταρτάκια, τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε.


Κτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. 


Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με μια σπάτουλα.


Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε φόρμα (εγώ έβαλα 2 κουταλιές γιατί ήταν πιο μεγάλες οι φόρμες)ή μοιράζουμε ισόποσα ανάλογα με το μέγεθος.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρουμε γυρίζοντάς τα ανάποδα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Αν δεν έχουμε τέτοια φόρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά φορμάκια μάφινς. Εδώ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας σε 12 φόρμες.


Σε αυτή την περίπτωση μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πιέζουμε  κάθε τάρτα με ένα κουτάλι κάνοντας μια εσοχή όπου θα μπει η μαρμελάδα.


Απλώνουμε 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας, στην εσοχή.


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνουμε πάνω από την μαρμελάδα, απαλά όμως χωρίς να πιέζουμε.


Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί ή τα τρώμε χωρίς να προλάβει!!


Αυτό ήταν έχουμε αμέσως νόστιμα γεμιστά ταρτάκια



15 σχόλια:

  1. super!!!! τι να μου κάνει μόνο ένα!!!! σοκολάτα είναι αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σου λέω. Λίγες είναι οι συνταγές που έχεις αναρτήσει και δεν τις έχω....εκτελέσει. Και αυτή είναι μέσα στις υποψήφιες προς...εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα!
    Η βάση με εντυπωσίασε!
    Είναι βέβαιο ότι με τίποτα δεν σταματάς στο ένα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Β.Εύβοια είναι μια κούκλα!!!! και τα ταρτάκια σου αμαρτωλά νόστιμα.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/11 09:33

    Αχ και πίνω καφεδάκι..........!!!!!!!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή και εύκολη στην εκτέλεση της συνταγής. Κάτι τέτοια είναι που τα "τσακίζουν" τα πιτσιρίκια μας όπου τα βρουν :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/6/11 13:33

    σλουρπ ! σλουρπ !!
    τι βλέπουν Μαρακι μου τα όμορφα και τσακίρικα ματάκια μου ???? ονειρο πρέπει να είναι !!

    πολύ έξυπνο αυτό που κάνεις και πιεζεις την επιφάνεια για να προσθέσεις το γλάσο !!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    Maria B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ να δεις πως θα μπορούσα να καταβροχθίσω όλη τη δόση! Μου αρέσει η βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω ένα τώρα!!
    Ένα; Άντε και ένα δεύτερο!!
    Φιλιά Θεσσαλονικιώτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία και υπέροχες φωτογραφίες. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρίν τον Αλεξίου (λουκουμάδες)υπάρχει μια ταβένα στο ποτάμι που κάνει καταπληκτικούς μεζέδες με θέα το ποτάμι και τις πάπιες του.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γαστερόπληξ σωστά δεν φτάνει μόνο ένα!

    para-kelsoscooks, έχουμε τα ίδια γούστα είναι σίγουρο.

    Έλενα είναι πολύ νόστιμα, μοιάζουν με μαλακά μπισκοτάκια.

    Μανουσίνα είναι καταπράσινη και πανέμορφη η Β.Εύβοια. Τα ταρτάκια είναι το κάτι άλλο.

    Λίλα να ήμασταν κοντά θα τον πίναμε μαζί.

    Penelope όσο για τα πιτσιρίκια! δεν τα προλαβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία ευχαριστώ πολύ, καλό Σ/Κ.

    Μia Maria εντάξει δεν είναι και μεγάλη δόση δεν θα παχύνουμε!

    Σταύρο δύο μονο; οικονομικός είσαι!

    Φοίβο σου αρέσουν τα γλυκά; εδώ σε μένα θα έρχεσαι.

    Thalassokrator την Εδέμ λές; είναι υπέροχα!! δικός μας είσαι εσύ?

    Georgiaxara ευχαριστώ πολύ.

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog...Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    ΑπάντησηΔιαγραφή