Αυτή την εποχή κολοκυθάκια, ντομάτες, αγγουράκια σε αφθονία στο κήπο της Μαμάς.
Όλα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν, γιατί απαιτούν κόπο και είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα.
Ένας ενναλακτικός τρόπος λοιπόν να αξιοποιηθούν τα κολοκυθάκια είναι και η πιο κάτω συνταγή.
Υλικά
1 κολοκύθι
200 γρ.αλεύρι φαρινάπ
20 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
3 αυγά (βιολογικά από τις κότες της μαμάς)
1 κουταλιά της σούπας λάδι
100 ml ηλιέλαιο
αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το κολοκύθι.
Μέσα σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κολοκύθι και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέσα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα σε απόσταση η μία από την άλλη. Αφήνουμε να ροδίσουν οι λουκουμάδες από την μια μεριά, γυρίζουμε και από την άλλη και όταν ψηθούν τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από τα λάδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου