Υλικά για τις κρέπες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ.)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
3 αυγά μεγάλα
1 1/2 κούπα (375 ml) γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια ελαφρά και τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε στο τέλος το γάλα και το βούτυρο ανακατεύοντας να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
ψήνουμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι.
Κρέμα σοκολάτα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (300ml)
1/4 της κούπας νερό κρύο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα στιγμής
1/4 της κούπας (50 ml κακάο)
1 κούπα (250 ml) κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε σαντιγύ
Λευκή σοκολάτα κομμένη σε λεπτές φλύδες (προαιρετικά)
Φρούτα της προτίμησής σας.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό. Ενσωματώνουμε ανακατεμένα μεταξύ τους, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο. Αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις την σαντιγύ στο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι βάζουμε στο κέντρο κάθε κρέπας 1/3 της κούπας κρέμα, τυλίγουμε σε ρόλο και σερβίρουμε σε πιάτο διακοσμώντας με την άσπρη σοκολάτα και τα φρούτα, αν επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου