Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Χοιρινές Μπριζόλες στη γάστρα με λαχανικά


Υλικά
6-8 μπριζόλες χοιρινές (ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας)
2-3 κρεμμύδια ξερά
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες
2 ντομάτες
αλάτι-πιπέρι
2 πατάτες
1/2 κούπα λάδι

Παίρνουμε τις μπριζόλες τις αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε να καλύψουν τον πάτο της γάστρας. Από πάνω κάνουμε μία στρώση πατάτες κομμένες σε χονδρές ροδέλες. Στη συνέχεια μία στρώση πιπεριές κομμένες επίσης σε ροδέλες, μία στρώση κρεμμύδια σε ροδέλες και στο τέλος μία στρώση ντομάτες σε ροδέλες. Ρίχνουμε το λάδι αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα και το βάζουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Δεν βάζω καθόλου νερό γιατί βγάζουν αρκετό τα λαχανικά, εκτός αν θέλετε να έχει παραπάνω ζουμί, οπότε μπορείτε να βάλετε λίγο(περίπου 1/3 της κούπας).
Επίσης προς το τέλος του ψησίματος μπορείτε να ξεσκεπάσετε τη γάστρα για να αποκτήσει περισσότερο χρώμα το φαγητό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου