Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες-Κολοκύθια με μπεσαμέλ


                                                                             
Υλικά
4 μελιτζάνες
3 μικρά κολοκυθάκια
150 γρ.λάδι
3 αυγά
20 γρ.βούτυρο
200 γρ.παρμεζάνα ή άλλο ημίσκληρο τυρί


Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
150 γρ.αλεύρι
50 γρ.βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
                                                                   


Εκτέλεση
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκρίλ να ροδίσουν.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε  τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπόλ κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τα αυγά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ με το γνωστό τρόπο, δηλαδή καβουρδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και με προσοχή ενσωματώνουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας δυνατά για να μην μας ψηθούν.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε και κάνουμε μία στρώση με μελιτζάνες, μία στρώση μπεσαμέλ, τότε στρώνουμε τα κολοκύθια, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και εν συνεχεία τη δεύτερη στρώση μπεσαμέλ  και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου