Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Τυρόπιτα ροκφόρ

                                                        
1 πακέτο ζύμη σφολιάτα ή
   αν έχετε διάθεση και χρόνο ετοιμάζεται μια σπιτική ζύμη με τα εξής υλικά:
300 γρ.αλεύρι
150 γρ.βούτυρο
1 κρόκο αυγού
ελάχιστο αλάτι
και λίγο νερό περίπου2-3 κουταλιές της σούπας (όσο χρειάζεται να γίνει μία σφιχτή ζύμη)
                                        


200 γρ. ροκφόρ
5 αυγά
30 γρ.κρέμα γάλακτος
50 γρ.φέτα μαλακιά και ανάλατη
30 γρ.βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
                                                    


Ετοιμάζουμε τη ζύμη 2 ώρες πριν να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε το ροκφόρ μέσα σε σουπιέρα, προσθέτουμε την κρέμα, την φέτα και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια ζύμη.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτουμε στο τυρί.
Ρίχνουμε επίσης και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αλλά επειδή το ροκφόρ έχει αρκετό αλάτι εγώ δεν έβαλα άλλο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε ένα φύλλο που θα καλύψει τη βάση του ταψιού, διαμέτρου 30 εκ. Το φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο ώστε να διπλωθεί μέσα η γέμιση.
Για να διευκολυνθούμε να το ανοίξουμε το βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα.
Στρώνουμε λοιπόν το ένα φύλλο στο βουτυρωμένο ταψάκι, ρίχνουμε τη γέμιση, τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, περιχύνουμε με το βούτυρο και χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Πρέπει η επιφάνεια να χρυσίσει χωρίς να μαυρίσει.
Ξεφορμάρουμε την πίττα και την σερβίρουμε ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου