Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Κεφτέδες με σάλτσα και λαχανικά



Για τη σάλτσα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
3 σκελίδες σκόρδο ή κατά προτίμηση
1 & 1/4 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 κουταλάκια σώς worcestershire
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια

Για τους κεφτέδες
800 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 φέτα ψωμί μουσκεμένο σε λίγο γάλα
1/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι σώς worcestershire
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
λίγη ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Μέσα σε ένα μπόλ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
Πλάθουμε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε στην άκρη κρατώντας τα ζεστά.
Μέσα σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο το σκόρδο, προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας, την πάστα, την σώς, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, επίσης τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα αυτή τα κεφτεδάκια τα αφήνουμε να έλθουν σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να ψηθεί το κρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου