120 γρ.βούτυρο
100 γρ.ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
1 αυγό
100 γρ.λάδι
350 γρ.αλεύρι
50 γρ.αμύγδαλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
100 γρ. σοκολάτα μαύρη ή άσπρη
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσουμε βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν πάουντερ (θα βγεί μια ζύμη αρκετά λαδωμένη).
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Με την πλάτη ενός πηρουνιού δημιουργούμε αυλάκια στα μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα μπισκότα κατά τα 3/4 μέσα στη σοκολάτα, αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τα φυλάμε σε κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
μου αρεσει πολυ ησυνταγη σουειναι τελεια
ΑπάντησηΔιαγραφήπελαγια συγχαριτηρια για την ωραια σασ σηνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Πελαγία, να είσαι καλά!!
Διαγραφήη ζυμη μπορει να πλαστει?
ΔιαγραφήΩραία η συνταγή σου! Έχω μια ερώτηση...το μίγμα πλάθετε ;
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σας.... συγχαρητήρια για την σελίδα σας...θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η ζύμη προκύπτει μαλακή ή αν μπορώ να την πλάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη είναι κανονική ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή, πλάθεται δηλαδή!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ, να είσαι καλά!