Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Βουτήματα με σοκολάτα


                                

120 γρ.βούτυρο
100 γρ.ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
1 αυγό
100 γρ.λάδι
350 γρ.αλεύρι
50 γρ.αμύγδαλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
100 γρ. σοκολάτα μαύρη ή άσπρη


                                                                  


Λίγη ώρα πριν ξεκινήσουμε βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν πάουντερ (θα βγεί μια ζύμη αρκετά λαδωμένη).
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια   και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Με την πλάτη  ενός πηρουνιού  δημιουργούμε αυλάκια στα μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα μπισκότα κατά τα 3/4 μέσα στη σοκολάτα, αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τα φυλάμε σε κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/6/12 17:25

    μου αρεσει πολυ ησυνταγη σουειναι τελεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/12 17:28

    πελαγια συγχαριτηρια για την ωραια σασ σηνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πελαγία, να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/12/14 20:23

      η ζυμη μπορει να πλαστει?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/12/14 19:50

    Ωραία η συνταγή σου! Έχω μια ερώτηση...το μίγμα πλάθετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/12/14 20:22

    γεια σας.... συγχαρητήρια για την σελίδα σας...θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η ζύμη προκύπτει μαλακή ή αν μπορώ να την πλάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη είναι κανονική ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή, πλάθεται δηλαδή!
      Ευχαριστώ, να είσαι καλά!

      Διαγραφή