Αγαπημένοι μου φίλοι, λίγες ώρες έμειναν για να πάρουμε τις λαμπάδες μας και να βαδίσουμε προς την εκκλησία, περιμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Οι δουλειές όπως καταλαβαίνετε είναι πολλές αυτές τις ώρες για μια νοικοκυρά.
Η προετοιμασία για το μαγείρεμα της μαγειρίτσας, τα μεζεδάκια για το αυριανό τραπέζι, η προετοιμασία του αρνιού, τα γλυκά που θα μας γλυκάνουν στο τέλος και άλλα πολλά οπωσδήποτε μας κρατούν σε εγρήγορση.
Φέτος οικογενειακά θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας, σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που περνούσαμε το Πάσχα στο χωριό.
Εξάλλου το Πάσχα είναι γιορτή της αγάπης και της οικογένειας.
Όπου κι αν βρισκόμαστε όμως, σημασία έχει να είμαστε πλάι στους αγαπημένους μας ανθρώπους, ούτως ώστε να περάσουμε ένα ευλογημένο Πάσχα, ένα Πάσχα αγάπης, με υγεία και χαρά.
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!!
Υλικά για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
ξύσμα από μισό λεμόνι
Υλικά για την βάση
70 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. μαύρη (υγρή) ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο σε κύβους
Για την φράουλα σοκολάτα
20 φράουλες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)360 γρ.περίπου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
80 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την βάση με τις άκρες των δαχτύλων μας, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε με λαδόκολα τον πάτο μιας φόρμας 18 εκατοστών με αποσπώμενο τοίχωμα.
Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε την βάση στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το κορν φλάουρ και το ξύσμα λεμονιού.
Ενώνουμε απαλά τα δυο μείγματα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50-60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε την φράουλα σοκολάτα.
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, κομμένες στα δύο, με την ζάχαρη, πιέζοντας απαλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 18-20 λεπτά να γίνει μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν θέλουμε πιο λείο μείγμα πολτοποιούμε με ένα ράβδο μπλέντερ.
Αφήνουμε την φράουλα σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά και στην συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια του cheesecake.
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Οι δουλειές όπως καταλαβαίνετε είναι πολλές αυτές τις ώρες για μια νοικοκυρά.
Η προετοιμασία για το μαγείρεμα της μαγειρίτσας, τα μεζεδάκια για το αυριανό τραπέζι, η προετοιμασία του αρνιού, τα γλυκά που θα μας γλυκάνουν στο τέλος και άλλα πολλά οπωσδήποτε μας κρατούν σε εγρήγορση.
Φέτος οικογενειακά θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας, σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που περνούσαμε το Πάσχα στο χωριό.
Εξάλλου το Πάσχα είναι γιορτή της αγάπης και της οικογένειας.
Όπου κι αν βρισκόμαστε όμως, σημασία έχει να είμαστε πλάι στους αγαπημένους μας ανθρώπους, ούτως ώστε να περάσουμε ένα ευλογημένο Πάσχα, ένα Πάσχα αγάπης, με υγεία και χαρά.
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!!
Cheesecake με γιαούρτι και φράουλα σοκολάτα
Υλικά για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
ξύσμα από μισό λεμόνι
Υλικά για την βάση
70 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. μαύρη (υγρή) ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο σε κύβους
Για την φράουλα σοκολάτα
20 φράουλες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)360 γρ.περίπου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
80 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την βάση με τις άκρες των δαχτύλων μας, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε με λαδόκολα τον πάτο μιας φόρμας 18 εκατοστών με αποσπώμενο τοίχωμα.
Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε την βάση στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το κορν φλάουρ και το ξύσμα λεμονιού.
Ενώνουμε απαλά τα δυο μείγματα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50-60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε την φράουλα σοκολάτα.
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, κομμένες στα δύο, με την ζάχαρη, πιέζοντας απαλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 18-20 λεπτά να γίνει μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν θέλουμε πιο λείο μείγμα πολτοποιούμε με ένα ράβδο μπλέντερ.
Αφήνουμε την φράουλα σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά και στην συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια του cheesecake.
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Πολύ δροσιστικό γλυκό! Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, Καλό μήνα! ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Τώρα τελευταία μας κακομαθαίνεις με τα γλυκά ;)
Πολύ ωραίο και η σοκολάτα-φράουλα απο πάνω το κάνει σουπερ τέλειο!!
Αυτό το cheesecake που έκανε κλικ απο τα υλικά και θα το βάλω στα υπ όψη ;)
Φιλιά πολλά