Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Μπισκότα λεμονιού νηστίσιμα


Αυτό είναι, το Πάσχα κοντοζυγώνει και μαζί του φέρνει και το καλοκαίρι, το καλοκαιράκι, που νομίζω όλοι το περιμένουμε με λαχτάρα.
Κι εγώ βέβαια το περιμένω, αλλά σίγουρα θα είναι κουραστικό και φέτος  για μένα, αφού το χωράφι έχει πολύ βαριά χειρωνακτική δουλειά το καλοκαίρι.
Παρόλα αυτά το καλοκαιράκι το αγαπώ και θα το ευχαριστηθώ με όποιο τρόπο μπορώ, σε συνδυασμό με τις κουραστικές μου αγροτικές εργασίες, τις οποίες σημειωτέον εγώ επέλεξα να δημιουργήσω, ας πρόσεχα!! :)
Δείτε εδώ τι με περιμένει!! Όοοολη αυτή η πρασινάδα που έχει πνίξει την αρώνια πρέπει να φύγει!! Βοήθειά μου!!

Είναι επιτακτική ανάγκη όμως να χαρούμε το καλοκαίρι μας, με τις όποιες δυσκολίες του, γιατί......"τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι οι χειμώνες"!!
Όσον αφορά τα σημερινά μας λεμονάτα μπισκοτάκια, αυτό που έχω να πω είναι....,ότι είναι πολύ λεμονάτα και δεν έχουν καμία υστέρηση σε γεύση!!
Από την άλλη είναι πολύ εύκολα, με ελάχιστα υλικά και γίνονται χωρίς κόπο.
Διαπιστώστε το και θα με θυμηθείτε!!


Μπισκότα λεμονιού νηστίσιμα


Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (φυτικό αν τα θέλουμε νηστίσιμα)
1 πρέζα αλάτι
Χυμός από 1.1/2  λεμόνι (40 ml περίπου)
1-2 κουταλιές της σούπας νερό


Δημιουργία
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κοκκώδη υφή.


Ρίχνουμε στον κάδο το χυμό λεμονιού και το νερό, πρώτα μια κουταλιά και αν χρειαστεί την δεύτερη, ώστε ζυμώνοντας η ζύμη μας να γίνει μια μπάλα.

Τυλίγουμε την ζύμη σε μια διαφανή μεμβράνη ή σχηματίζουμε με αυτή ένα κύλινδρο και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.



Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο κι αν την έχουμε αφήσει σαν μια μπάλα, παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε να πλατύνουν.
Αν έχουμε κάνει την ζύμη μας κύλινδρο, κόβουμε μικρούς ομοιόμορφους δίσκους και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολα.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο μέσα στο ταψί και στην συνέχεια να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
Φυλάμε τα μπισκοτάκια λεμονιού σε μπισκοτόκουτο!!

1 σχόλιο:

  1. Α πολύ ωραία!! Έχουμε πολλά λεμονάκια και όλο συνταγές ψάχνω τελευταία..θα τα δοκιμάσω!!
    Ευχαριστούμε και καλό κουράγιο με τα χόρτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή