Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Αρχοντική σοκολάτα!

Αρχοντική σοκολάτα!

Λίγες ώρες έμειναν για να εκπνεύσει το 2013 και να πάει στο καλό, μαζί με τις λύπες του και τις λιγοστές χαρές του!
Ελπίζουμε σε έναν πιο καλότυχο καινούριο χρόνο, για όλο τον κόσμο και είθε αυτό να ευοδωθεί με τον καλύτερο τρόπο!
Δεν θα μπορούσα να μην κλείσω αυτόν τον χρόνο με γλυκό "τρόπο", γι'αυτό έστω και την τελευταία στιγμή θα σας κεράσω την αρχοντική μου σοκολάτα!
Μην ανησυχείτε δεν θα σας βάλω να τρέχετε για ψώνια την τελευταία στιγμή, τα υλικά είναι σίγουρο ότι τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας.
Κι αν δεν έχουμε σοκολατούχο γάλα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με κακάο, ζάχαρη και το  ανάλογο γάλα.
Εύκολα και γρήγορα θα φτιάξουμε αυτό το γλυκό και έτσι θα γλυκάνουμε τον ερχομό του καινούριου χρόνου!
Καλή γλυκιά, χαρούμενη, χρυσή πρωτοχρονιά!

Υλικά
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κούπες σοκολατούχο γάλα (880 γρ)
4 κούπες τρίμματα από ψωμί του τοστ χωρίς κόρα(14 φέτες περίπου)
50 γρ. ζάχαρη (1/4 κούπας)
50 γρ.  ζάχαρη για την μαρέγκα
4 αυγά χωρισμένα
8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ότι μας αρέσει)

Δημιουργία
Ζεσταίνουμε το γάλα να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε τα τρίμματα του ψωμιού μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη (50 γρ).

Προσθέτουμε το σοκολατούχο γάλα, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος (23χ33) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Κτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ, μέχρι να σφίξουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφικτή μαρέγκα.
Απλώνουμε την μαρμελάδα στην επιφάνεια της σοκολάτας, την οποία έχουμε ήδη βγάλει από τον φούρνο.

Πάνω από την μαρμελάδα απλώνουμε την μαρέγκα σχηματίζοντας ανώμαλη επιφάνεια με την πλάτη ενός κουταλιού.

Βάζουμε ξανά το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο(180 βαθμούς) και ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει τραγανή η μαρέγκα με χρυσαφί χρώμα.



4 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως τα είπες! Αρχοντική σοκολάτα και τι καλύτερο για να υποδεχτείς το 2014!!Καλή Χρονιά σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο γλυκό Μαρία! Αντάξιο της γιορτής! Καλή χρονιά εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή και Δημιουργική Χρονιά Μαρί μου σου εύχομαι! Πολύ νόστιμο γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά Μαρία. Γεμάτη γλύκα και όμορφες στιγμές.

    Πολύ ωραίο γλυκό. Μπράβο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή